BORKOVIĆ ODLIČAN I U BAHREINU

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković nastavio je sa odličnim nastupima i na drugom vikendu TCR sezone na kružnim stazama. On je u automobilu Alfa Romeo Đulijeta TCR s brojem 62 uz podršku gruzijskog tima “GE Force” i italijanskog “Romeo Ferraris”, zauzeo četvrto mesto i osvojio novih 12 bodova na prvoj trci na stazi Sahir u Bahreinu.

Nakon jučerašnjih slobodnih treninga gde je umalo udatrio u zaštitnu ogradu, Borković se uverio da će veoma visoke temperature biti glavni problem ovog vikenda. Temperatura vazduha od 40, a asfalta i više od 90 stepeni Celzijusovih, praktično je pojela gume, što je iziskivalo veoma pametnu vožnju.

U kvalifikacijama Borković zauzima devetu poziciju, ali se zbog tehničkih problema Homole pomera za jedno mesto i startuje subotnju trku kao osmi. Poznat po eksplozivnom startu na koje nas je podsetio i prvog vikenda u Gruziji, Borković je planirao momentalni napad, ali ga je u tome osujetio Mađar Ferenc Fica.

Ispostavilo se da je to bio jedini trenutak trke kada je naš as izgubio poziciju. Krugovi koji su usledili bili su pravi užitak za gledanje momka iz Pančeva, koji je iz svoje Alfe izvlačio maksimum.

Prvo je Fica bio taj koji je morao da gleda kako ga Borković prestiže. Nedugo zatim, Borković prolazi i Vernea, sa kojim u narednih nekoliko kilometara obilazi i Neša. Kada je Borkovićev klupski kolega Kadžaja ranije morao u boks, srpski automobilista probio se na četvrto mesto i korak do podijuma.

Organizatori trke gde se ovog vikenda vozi i Formula 1, skratili su vreme sa 25 na 20 minuta pa je bilo neizvesno može li Borković napasti Kortalsa. Ipak, uprkos malim izgledima zbog preostalog vremena, Duca majstorskom vožnjom sustiže trećeplasiranog i kreće u novi napad. Usledio je duel koji je sledio krv u žilama budući da su kroz čitavu krivinu prošli praktično priljubljeni.

U trenutku kada se videlo da ima prednost Borković prijavljuje da je otkazao servo volana na dva minuta, krug do kraja trke. Duel između Kortalsa i Borkovića koristi Verne koji se probija na treće mesto. Uprkos tome, Borković je još jednom fenomenalnom vožnjom pokazao da se na njega može ozbiljno računati u ovoj sezoni i da su mu ambicije velike. Pretiče Kortalsa i završava trku nadomak podijuma na četvrtoj poziciji.

Borković već sutra od 12 sati uz direktan prenos na RTS 2 vozi i drugu trku u Bahreinu na kojoj će startovati sa druge pozicije, što nagoveštava još jednu dobru priliku za osvajanje dragocenih bodova. Biće ovo poslednji nastup Borkovića u ovom automobilu, s obzirom na to da će i on i Kadžaja već na sledećem trkačkom vikendu u Belgiji imati nove automobile.