Borković i pored sjajne vožnje ostao bez bodovau Belgiji posle nesportkog poteza Altoje

Borković i pored sjajne vožnje ostao bez bodovau Belgiji posle nesportkog poteza Altoje

07/05/2017 Off By admin@mobilpublic

U dramatičnoj drugoj trci na stazi Spa Frankošamp u Belgiji najbolji srpski automobilista je neverovatnom vožnjom sa 19. pozicije sa koje je stratovao, stigao do 10. mesta, da bi ga u poslednjoj šikani, posle drastičnog sečenja staze, prestigao Đakomo Altoja, a naš as  trku završio na 11.mestu. Dušan Borković posle trećeg trkačkog vikenda  TCR serije u Belgiji  u generalnom plasmanu zauzima četvrtu  poziciju sa osvojenim 51 bodom.

Posle dramatičnog starta trke u kojoj su se u incidentu našli Tom Koronel, Pepe Oriola I Maks Poti, vozač NIS Pertrol racing tima je sa 19. pozicije izbio na 15, a sjajnom  vožnjom je posle pet krugova bio među prvih deset vozača. Desetu poziciju je u Alfi, koja je ovog trkačkog vikenda bila teža čak 50 kilograma, srpski as držao do samog finiša trke kada ga je nesportskim potezom Altoja sprečio da osvoji novi bod. Tim našeg asa je uložio žalbu organizatorima na ovakav Altojin potez, ali je žalba iz nerazumljivih razloga, s obzirom da je Altojin prekršaj bio očigledan, odbijena.

-Nisam skroz zadovoljan. Ostao sam bez bodova jer me je Altoja obišao van staze. Nadao sam se da ću ući u bodove, ali šta je tu je. Zadovoljan sam svojom vožnjom, pogotovo ako se uzme u obzir balast od 50 kg koji sam imao. Nadam se dobroj vožnji sledećeg vikenda kada bi trebalo da imam 30 kilograma manje, rekao je Borković nakon trke.

Sedma I osma trka TCR šampionata održavaju se već sledećeg vikenda (13. I 14.5.) na stazi u Monci.