Borković dominira i u Češkoj

Borković dominira i u Češkoj

06/09/2015 Off By admin@mobilpublic

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković nastavlja da dominira u Evropskom kupu turing automobila (FIA ETCC). Duca je potvrdio da vozi sezonu iz snova, pošto je u svom automobilu Seat Leon Racer na stazi u Brnu ostvario drugo vreme u kvalifikacijama, iza Mata Homole za samo jednu desetinku!

Brno 2

Međutim, Borković je sa nova dva osvojena boda, uvećao prednost u generalnom plasmanu nad najbližim rivalom, Petrom Fulinom na 13 bodova, budući da Čeh nije bio među tri najbrža u kvalifikacijama.

Borković je vrlo dobro vozio kvalifikacije nakon što je na slobodnim treninzima isprobavao set-ap. Ipak, nedostatak novih guma onemogućio ga je da maksimalno iskoristi mogućnosti svog automobila.

– Vozio sam na ovoj stazi pre dve godine prvi put, pa mi je ovo prvi povratak u Brno od tada. Nisam imao mogućnosti da testiram kao ostali uoči ovog trkačkog vikenda, međutim, uzdam se u moj tim i njihovu sposobnost da mi i u ovako kratkom roku pronadju najbolji set-ap u odnosu na stazu – izjavio je Borković nakon kvalifikacija.

Brno 1

Pančevački as osvrnuo se i na konkurenciju s kojom će u drugoj polovini sezone voditi žestoku borbu za titulu najboljeg vozača u Evropi.

– Ovo je domaća staza mojih glavnih konkurenata – Homole i pogotovo Fulina. Daću sve od sebe da se ne osvrćem na to i dam svoj maksimumna trkama.

Trke četvrtog FIA ETCC vikenda na stazi u Brnu biće vožene u nedelju od 12.00, odnosno 13.10 sati. TV prenosa neće biti, s obzirom na to da Eurosport zbog tehničkih razloga neće imati svoje osoblje na licu mesta. Budući da RTS preuzima sliku od njih, ni Javni servis neće biti u mogućnosti da prenosi događaj. Ipak, obe trke biće emitovane u snimku u ponedeljak.