14/06/2024

BORKOVIĆ BEZ BODOVA U KVALIFIKACIJAMA U PORTUGALU ZBOG SUDARA

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković tokom prvih kvalifikacija izleteo je sa staze zbog iznenadnog predupravljanja, izgubio je kontrolu nad zadnjim delom automobila I snažno  udario u zid. Srpski as nije bio  u mogućnosti da nastavi vožnju nakon sudara jer se povećala temperature motora I voda je počela da curi. Ukoliko B3 racing I Seat uspeju da poprave ogromnu štetu koja je naneta automobilu pri sudaru, obe sutrašnje trke srpski as će  startovati sa poslednje pozicije.

kvalifikacije 1

Borković je ostvario sjajno vreme tokom oba treninga,  na drugom najbolje, međutim već na trećoj krivini staze Estoril u Portugalu  tokom kvalifikacija Borković je usled greške u setup-u izgubio kontrolu nad automobilom i izleteo sa staze.

„Izuzetno mi je krivo što sam ovako završio kvalifikacije. Imao sam brzinu i zaista smo se naporno spremali za ovu stazu. Start vežbam još od Bahreina i nadam se da ću sutra, ako uopšte startujem, napredovati do prvih deset mesta i uzeti nove bodove. Pre svega se nadam da će moj tim uspeti da popravi automobil, s obzirom da je pretrpeo ozbiljna oštećenja. Verujem u njih, ali postoje I mnoga pravila šta i kako može da se popravlja u toku trkačkog vikenda. Ja sam se blago ugruvao, ali se ipak osećam dobro“  rekao je Borković posle kvalifikacija.

kvalifikacije 2

Na osnovu postignutog uspeha u Bahreinu, srpski as je za ovaj trkački vikend opterećen sa dodatih 10 kg balasta („takozvani balast uspeha“), Džejms Neš sa 20, a Pepe Oriola sa 30 kilograma.

Opel se za sada i zvanično povukao iz šampionata kako bi radio na unapređenju automobila, ali su najavili povratak do kraja sezone. Od ovog vikenda šampionatu se pridružio i Baporo Motorsport sa dva seata koje voze Loris Hezemans i Portugalac Francisko Mora. Od sledećeg trkačkog vikenda koji se održava u Belgiji 6.5. i 7.5. najavljen je ulazak Pežoa koji će u TCR šampionatu voditi Loeb Racing Team.

Obe trke na stazi Estoril biće u nedelju na RTS2 u direktnom prenosu od 12:20h i 18:00h.