Borković 14. u kvalifikacijama za WTCC trke u Argentini

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković startovaće na današnjim WTCC trkama u Argentini sa 14. pozicije, nakon jučerašnjih kvalifikacija. Vozač NIS Petrol by Campos Racing tima, u Chevrolet Cruze #98 ostvario je 14. rezultat u prvom delu kvalifikacija.

Borković je prilikom prvog izlaska na stazu oprobao svoje mogućnosti, a nakon odlaska u boks i dodatnog set-apa uspeo da ostvari šesto vreme – 1.46:037. Ispostavilo se da mu je to bio najbrži krug u kvalifikacijama, ali mu to, nažalost, nije bilo dovoljno da uđe, kao i uvek do sada među 12 najbržih vozača i tako stekne pravo nastupa u drugom delu kvalifikacija.argentina 1

Dušan je najbolje vozio u prva dva sektora prilikom poslednjeg izlaska na stazu, ali je u trećem sektoru malo izgubio kontrolu i idealnu putanju što ga je koštalo boljeg rezultata. Pančevačkom asu nedostajale su samo dve desetinke da ponovo bude među 12 najbržih vozača u kvaifikacijama.

– Nakon mesec dana seo sam u automobil i moram priznati da sam se uželeo vožnje. Sa automobilom je generalno sve u redu, ali je ključno bilo naći pravi set-ap. Staza je veoma brza, pogotovo u prvom sektoru gde se postižu brzine do 250 km/h, a pritom je veoma klizava – rekao je Borković nakon kvalifikacija.argentina 7

Za trke u Argentini, Sitroeni su ostali s maksimalnim balastom od 60 kg, dok su Ševroleti, uključujući i Borkovićev, umesto sa dosadašnjih 20 otežani sa 40 kilograma. Lade jedine nemaju dodatnu kilažu.

– Honde su ceo jul imali testove, kao i Sitroeni i Lade i to se vidi i sada. Oni su fabrički timovi. Honda postaje jako brza što zbog manje kilaže od nas, što zbog dodatnih unapređenja. Lada je dobra po mokrom i klizavom, a to je slučaj ovde. Iako prvi put vozim na ovoj stazi, veliki sam optimista. Trke su pred nama i ko zna šta će sve da donesu – zaključio je srpski as.fanovi 2

Srpski as je inače izazvao veliku pažnju argentinskih medija i fanova koji su čekali u redovima da dobiju autogram i da se fotografišu sa najvišim automobilistom na svetu.

Današnje trke na stazi Termas de Rio Hondo biće vožene od 19.15, odnosno 20.25 po srednjoevropskom vremenu, uz direktan prenos na RTS 2 i Eurosport. Dušan Borković posle sedam trkačkih vikenda u WTCC zauzima 13. mesto u generalnom plasmanu sa 17 osvojenih bodova.