Najnovijim modelom X game, koji je publici u Srbiji premijerno predstavljen na Međunarodnom Salonu automobila u Beogradu – BMW X7, BMW je učvrstio svoju poziciju vodećeg proizvođača SUV vozila na globalnom nivou.

Ovo je prvi model BMW X game automobila čija oprema odiše luksuznim detaljima, kao što su u modelu BMW Serije 7. U standardnoj verziji dolazi sa 7 sedišta i najveći je X model – dugačak 5,15m, sa kapacitetom prtljažnika od 2.120 litara (sa oborenim sedištima). Uz doplatu se može dobiti drugi red sedišta u komfornoj verziji i tada automobil ima ukupno 6 sedišta, ali su u drugom redu sedišta sa svim podešavanjima.

Ovaj automobil se ističe impresivnom prednjom maskom, visinom i prostranošću. U standardu ima Adaptivna LED svetla, dok su laserska svetla sa dometom 600m dostupna kao opcija. Standardnu opremu ovog modela čine još i aluminijumske felne od 20”, sportski volan, sportska sedišta, trostruki panoramski krov, koji dodatno naglašava osećaj prostranosti, i četvorozonski klima uređaj. U standardnoj konfiguraciji, model je sa pogonom na sva 4 točka i sa osmostepenim automatskim Steptronic menjačem, dok je Sportski automatski menjač dostupan kao opcija. Zahvaljujući pomičnom drugom redu sedišta, omogućen je lak pristup trećem redu sedišta. Standard kod ovog modela je BMW Live Cockpit Professional sa BMW operativnim sistemom u verziji 7.0. BMW kontrola gestovima je dostupna kao opcija i prepoznaje čak 7 različitih komandi rukom.

U ponudi su dva paketa opreme: Design Pure Excellence, koji naglašava elegantan izgled hromiranim elementima visokog sjaja sa prednje i zadnje strane, kao i udobnim sedištima presvučenih Merino kožom. Drugi paket je M Sport koji ističe dinamične performanse ovog modela vizuelnim detaljima kao što su specijalni točkovi od 21” sa alu-felnama, uz M aerodinamični paket i M Sport kočnice sa plavim “čeljustima”. Oprema je luksuzna u pravom smislu te reči, a ovaj model poseduje i akustična stakla, četvorozonski klima uređaj, držače za čaše sa grejanjem i hlađenjem, Bowers&Wilkins 3D Diamond Surround Sistem sa 20 zvučnika i novim 3D Audio sa dijamantskim visokotoncima na krovu. Sedišta sa masažerima i ventilacijom i BMW Display ključ. Dostupan je i sistem za zabavu u drugom redu sedišta, sa dva ekrana osetljiva na dodir.

BMW je do sada prodao preko 6 miliona BMW X modela na globalnom nivou, a modelom X7 BMW smešta deo X segmenta u luksuznu klasu. Ovaj model je dostupan za test u Delta Motors salonu automobila u Beogradu, a njegova početna cena iznosi 89.990€.