Decenijama su BMW Motorrad bokser motori  R, RS i GS vazili za moćne i  pouzdane mašine kada je reč o dinamičnoj i avanturističkoj vožnji, sportskom turingu ili uzivanju na opuštajućim dužim rutama u potpunom smislu.

 

Već više od 25 godina BMW Motorrad koristi četvoroventilnu tehnologiju kombinovanu sa elektronskim ubrizgavanjem goriva i zatvorenom petljom katalizatora kako bi se postigla najbolja moguća snaga zarad što bolje efikasnosti i ekološke prihvatljivosti.

Naredni napredni bokser motori  sa BMW ShiftCam tehnologijom imaju  dodatno povećanje snage, smanjenu emisiju i nivo potrošnje goriva.

Od kada je 2004. godine agregat od 1170ccm na R1200GS modelu, zamenio stari R1150GS od 1130ccm, ovaj veliki BMW je zavladao većinom tržišta na kojima je prodavan, a posebno u Evropi. Na ovogodisnji salon u Milanu stigla je najnovija evolucija, R1250GS, sa većom zapreminom agregata i sistemom varijabilnih ventila pored svih ostalih promena koje je GS dobio. Za tu svrhu, BMW ShiftCam Tehnologija se koristi po prvi put u serijskoj proizvodnji BMW Motorrad motora.

Postoje dva moda vožnje na raspolaganju u standardnoj ponudi, kako bi motor mogao da se prilagodi individualnim željama vozača. Standardna automatska kontrola stabilnosti ASC osigurava visok nivo sigurnosti u vožnji.

Riding mod PRO  je sada dostupan kao deo dodatne opreme, koji sadrži još i  Dinamički  i Dinamički Pro mod,  kao i  mod vožnje  protiv proklizavanja DTC.

Model R 1250 GS Adventurre takođe sadrži  Enduro i Enduro Pro mod.  

ABS Pro nudi i veću sigurnost prilikom kočenja dok dinamička kontrola DBC pruža dodatnu sigurnost u teškim situacijama.

Sve ove performance čine BMW bokser motore izuzetno stabilnim, a samim tim i veoma moćnim i pouzdanim za bajkere koji se odluče da im upravo ovi modeli budu sigurni saputnici.