Blancpain GT Sprint Series 2015, Brands Hatch – Ubedljiva pobeda Audi Club Team WRT

Blancpain GT Sprint Series 2015, Brands Hatch – Ubedljiva pobeda Audi Club Team WRT

17/05/2015 Off By admin@mobilpublic

Vladajući šampion Blancpain GT Series takmičenja Laurens Vanthoor i njegov timski kolega Robin Frijns dominirali su kako na kvalifikacijima, tako i na trci na stazi Brands Hatch na Blancpain Sprint Series 2015 šampionatu, uprkos gotovo uništenom automobilu na probnim vožnjama i lošem zdravstvenom stanju Vanthoor-a. Pomenuti duo je vozio za belgijski Audi Club Team WRT i osvojio prvo mesto, dok su se Valdeno Brito i Atila Abreu iz BMW Sports Trophy Team Brazil Z4 sa vozilom pod rednim brojem 77 plasirali na drugo mesto, a treću poziciju su zauzeli Kevin Estre i Rob Bell iz Attempto Racing McLaren tima sa vozilom pod rednim brojem 55.Blancpain3

Pobedu u Silver kupu odneli su Szymkowiak and Lombard iz  Bentley Team HTP Continental tima sa vozilom pod rednim brojem 83. U Pro-Am kupu izuzetan rezultat su ostvarili Bernd Schneider and Alexey Karachev iz GT Russian Team Mercedes tima sa vozilom pod rednim brojem 70.
 Od 9. do 10. maja održana je druga trka ove sezone Blancpain Srint Series takmičenja  na Brands Hatch stazi u Velikoj Britaniji. Prvo mesto zauzeo je belgijski Audi Club Team WRT sa audi R8  LMS Ultra vozilom. Vozač belgijskog tima Robin Frijns je bez problema uspeo da ostvari svoju prvu pobedu u Blancpain GT Series šampionatu, iako mu je drugoplasirani Atila Abreu iz BMW tima konstantno bio za petama. Trećeplasirani Kevin Estre se tokom trke neumorno borio za bolji plasman, da bi na kraju prve polovine trke i uspeo na kratko da preuzme drugo mesto od Atila Abreu-a.

 Međutim, nakon slowish pitstopa, Rob Bell iz McLarena je izbio na treće mesto i to sa 15 sekundi zakašnjenja u odnosu na vodeći automobil, te je McLaren morao da se zadovolji trećim mestom. U tom trenutku je za volanom Audi Club Team WRT bio Laurens Vanthoor, čija je želja za pobedom bila jača i od njegovog lošeg zdravstvenog stanja, te je uspeo da osvoji prvo mesto. On je prvi stigao na cilj, i to 14 sekundi pre drugoplasiranog Valdeno Brito-a iz BMW tima. Rob Bell  se plasirao na trećem mestu i omogućio svom McLaren timu da izađe na podijum po prvi put u ovoj sezoni.

ADAC GT Masters, 1. + 2. Lauf Oschersleben 2014 - Foto: Tim Upietz

ADAC GT Masters, 1. + 2. Lauf Oschersleben 2014 – Foto: Tim Upietz

 Četvrtoplasirani je bio Sergio Jimenez, a borba za plasman od petog do sedmog mesta u drugom delu trke je bila podjednako zanimljiva kao nadmetanje za prve tri pozicije u prvom delu takmičenja. Na peto mesto se plasirao Nick Catsburg iz Reiter Engineering Lamborghini tima sa svojim vozilom pod rednim brojem 88, ostavljajući vozača MRS GT Racing Nissan tima Craig Dolby iza sebe na šestom mestu. Sedmu poziciju je osvojio Nemac Markus Winkelhock iz Phoenix Racing Audi tima sa automobilom pod rednim brojem 6. Međutim, usled nepoštovanja ograničenja brzine na stazi, Winkelhock je dobio kaznu u trajanju od pet sekundi te se ipak našao na osmom mestu.

Početak trke Sliver kupa označilo je opasno okretanje Olivier Lombard iz Bentley Team HTP Continental tima na drugoj krivini u prvom krugu. Francuz je ipak uspeo da vrati automobil na stazu i ostvari dobro vreme, a potom je Jules Szymkowiak uspeo da dovede tim do pobede ispred Fjordbac blizanaca koji su vozili za Audijev tim.

U Pro-Am takmičenju  Alexey Karachev i Bernd Schneider iz GT Russian Team Mercedes tima su dominirali trkom od početka do kraja, uprkos problemima sa pumpom za gorivo na kraju kvalifikacija, a drugoplasirani su bili Alexey Vasilyev i Marko Asmer iz durgog GT Russian Team Mercedes tima.Blancpain_Brands_Hatch_180514_by_Az_Edwards_027

Na tabeli postignutih rezultata u ovoj sezoni u okviru Blancpain GT Series šampionata vode Robin Frijns i Laurens Vanthoor, njih sledi Stéphane Ortelli, dok je Norbert Siedler je na trećem mestu.

Do kakvih promena na tabeli će doći videćemo za dve nedelje, kada će na Silverston stazi u Velikoj Britaniji biti vožena sledeća trka Blancpain GT Series šampionata, odnosno druga Endurance trka ove godine.