Bezbednost dece u saobraćaju – Auto sedišta za decu

Bezbednost dece u saobraćaju – Auto sedišta za decu

14/11/2015 Off By admin@mobilpublic

Auto kuća Kompresor u saradnji sa lancem radnji za bebe i decu Aksa održala je u svom Jeep i Alfa Romeo prodajnom salonu, prezentaciju na temu bezbednosti dece kao putnika u automobilu. Cela akcija „Bezbednost nikada nije na odmoru“ pokrenuta je kako bi se podigla svest roditelja o odgovornosti koju snose prilikom svakog sedanja u vozilo.

Dušan Borković promoter kampanje

 

Svi gosti imali su priliku da se oprobaju u simuliranoj vožnji i da rezultate svoje vožnje uporede sa našim najpoznatijim automobilistom i zaštitnim licem kampanje, Dušanom Borkovićem,  koji je ovim povodom izjavio:

“Kao profesionalni vozač, smatram da je moja dužnost promovisanje bezbedne vožnje. Uključivanje u kampanju “Bezbednost nikada nije na odmoru” je za mene izuzetno važna jer se odnosi na najmlađe. Veoma je bitno podizanje svesti roditelja o tome u kojoj meri auto sedišta doprinose bezbednoj vožnji njihove dece. Siguran sam da niko svesno ne stavlja  život  svog  deteta na kocku.

takmicenje u voznji simulatora

Kontinuirano informisanje roditelja o tome da se pravilnom upotrebom auto-sedišta pri sudarima smanjuje smrtnost dece za više od 50%, a novorođenčadi čak za oko 70% mora da da rezultate. Podaci su za sada veoma zabrinjavajući: 32 odsto roditelja koristi sedišta za decu do tri godine starosti, a samo 3,1 odsto dece starije od tri godine vezano je sigurnosnim pojasom na zadnjem sedištu automobila, iako je to takođe zakonska obaveza. Želim da se ova statistika promeni i zato sam ovde”.

atmosfera

Auto kuća Kompresor je višedecenijski ovlašćeni serviser i prodavac putničkih i teretnih vozila. Ima ukupno 5 prodajnih salona i raspolaže različitim brendovima automobila, a ono što ih objedinjuje je sigurnost, udobnost i pre svega bezbednost u samoj vožnji.