BENTLEY LANSIRA NAJBRŽI I NAJLUKSUZNIJI SUV NA SVETU – BENTAYGA SPEED

Bentley je predstavio svoj do sada najmoćniji SUV model – Bentayga Speed, za koji tvrdi da ima najveću maksimalnu brzinu od svih serijski proizvedenih SUV automobila. To je model koji su svi dugo očekivali, jer predstavlja mešavinu komfora, britanske elegancije i prave robusnosti koja se očekuje od SUV modela automobila. Sa dizajnerske tačke gledišta, ovaj automobil predstavlja pravo savršenstvo, kome niko ne može da odoli.

Od samog starta ovaj automobil bio je u centru pažnje kao prvi na svetu za mnoge stvari, ali i zbog svoje visoke cene. Specijalno izdanje ovog četvorotočkaša sa specijalnim satom koštalo je pravo bogatstvo, ali, to nije zasmetalo brojnim ljudima širom sveta koji su upravo to specijalno i ograničeno izdanje kupili.

Ovog puta Bentley je predstavio još jedan novitet, a to je prvi dizel automobil, ni manje ni više nego u formi Bentayga modela. Ovaj ultra luksuzni SUV sada ima 4.0 litarski V8 dizel motor sa trideset dva ventila i trostrukim punjenjem. Motor koristi dva turbo punjača i jedan električni, što mu daje oko 435 konjskih snaga i 900 nm obrtnog momenta.

RGB HIGH RES

U kombinaciji sa brzom ZF transmisijom, Bentayga Diesel od nula do sto kilometara na sat ubrzava za 4.5 sekundi, što ga ujedno čini najbržim dizel SUV modelom na čitavom svetu. Navodno, ovo je i najčistiji Bentley do sada, sa emisijom od samo 210 grama CO2 po jednom kilometru. S obzirom na to da je “zelen” i efikasan, milioneri su već oduševljeni ovim modelom, posebno zbog činjenice da će sada još ređe morati da se zaustavljaju da sipaju gorivo. Ovaj model ima rezervoar koji može pružiti raspon putovanja od hiljadu kilometara.

Bentayga Diesel model dobio je i suptilne promene u svom dizajnu – novi izgled cevi, crnu rešetku i V8 diesel ambleme. Enterijer mu je ostao isti, što znači da je vozačka kabina dekorisana kožom, drvetom i ponovo kožom. Bentley Bentayga Speed prvi put će se pojaviti u javnosti pred posetiocima sajma automobila u Ženevi, koji počinje 5. marta. Cena za sada nije saopštena, a podsećamo da standardni Bentley Bentayga W12 košta oko 230.000 dolara.