Pokreće ga twin-turbo agregat koji razvija 444 konjskih snaga! Novi Audi RS5 Sportback je dostupan za poručivanje, a prvi modeli će kupcima na tlu Starog kontinenta biti dostavljeni sredinom godine.

Najnoviji model Audi Sport odeljenja kombinuje dinamični dizajn modela RS5 Coupe i  praktičnost modela sa petoro vrata. Potpuno u crnoj boji, unutrašnjost novog Audi rs5sportback je bogato i funkcionalno opremljena, a nudi prostor za pet osoba.

Pojedinosti kao što su RS sportska sedista sa ravnim dnom I RS višenamenski sportski kožni upravljač naglašavaju sportski karakter ovog kupea sa pet vrata. Ispod njegove haube krije se 2,9-litarski twin-turbo TFSI V6 agregat. To znači da on razvija 444 konjskih snaga i 600 Nm obrtnog momenta.

Predstavnici proizvođača iz Ingloštata tvrde da model RS5 Sportback iz mesta do 100 km/h ubrzava za 3,9 sekundi, i da postiže maksimalnu brzinu od 280 km/h. Dodatni sportski diferencijal sa specifičnim RS-tuningom osigurava još dinamičniji odaziv kod upravljanja i ubrzavanja. Sistem aktivno i selektivno raspodeljuje brtni moment između zadnjih točkova.

Twin-turbo agregat je povezan sa specijalnom osmostepenom automatskom transmisijom preko koje se snaga šalje svim tokovima (Quattro pogon). U poređenju sa modelom Audi S5 Sportback, RS5 Sportback je za 7 mm bliži zemlji. Kao opcija je dostupno RS sportsko vešanje, keramičke kočnice i slično. Početna cena za novi Audi RS5 Sportback je 82.700 evra u Nemačkoj.