Detail

Audijevo učešće na sajmu automobila Auto Shanghai 2019. označilo je dve svetske premijere i ceo niz nacionalnih inovacija. U ovoj metropoli Audi je, uz dva električna modela: Audi e-tron* i Q2L e-tron,  predstavio potpuno novi vizionarski konceptni automobil urbane mobilnosti sutrašnjice – automobil Audi AI:me, koji predstavlja ideje Audi dizajnera i razvojnih inženjera za kompaktni automobil budućnosti.

AI:me nudi prostranu, futurističku unutrašnjost i mogućnost autonomne vožnje četvrtog nivoa koja pruža putnicima veliku slobodu tokom vožnje. Audi AI:ME nudi široki raspon tehnološki naprednih mogućnosti za komunikaciju, zabavu ili jednostavno opuštanje.

Ono što je svakako drugačije i neuobičajeno, jeste da je Audi odlučio da ovaj futuristički model ima i žive biljke u kabini vozila. Ovo će svakako učiniti da se putnici osećaju opuštenije, a tu su brojni elementi od prirodnih materijala poput drvenih gredica, koje služe da zasenče kabinu.

AI:Me će pokretati elektromotor od 170 konjskih snaga koji će biti napajan iz baterija kapaciteta 65 kWh. Iako je dugačak 4,3 metra, odnosno kao modeli iz C segmenta, prostora će biti kao da se vozite u daleko većim limuzinama.