Aprilia je na milanskom salonu predstavila RSV4 projekat kojem je cilj biti apsolutno najbolji i najbrži beskompromisni superbajk – najbliži Aprilia trkačkom motoru u vidu performansi i efikasnosti.

Ovo je premium proizvod na vrhu svoje kategorije posvećene izuzetno zahtevnim kupcima koji žele prefinjenu tehničku opremu sa  prestižnim materijalima poput aluminijuma, titana i karbona.

RSV4 1100 Factory je poslednji predstavljeni model iz ove linije.

U skladu s ekskluzivitetom ovog modela, Aprilia je naporno radila kako bi RSV4 1100 Factory postao jedinstven i prepoznatljiv čak i po svojim bojama. Nove atraktivne mat kombinacije boje su  siva i crna, na crnoj i sivoj osnovi, zajedno sa crvenim felnama. Osim toga, tu je i linija dodataka koja za cilj ima poboljšanje performansi, a ona je deo novog paketa namenjenog za stazu.

Pomenuti paket donosi jedan mod sa Akrapovič izduvom, koji se može iskombinovati sa za stazu namenjenom jedinicom za kontrolu rada motora, koja u ima dva podešavanja za trkačke namene.Kao opcija je dostupan i oklop od ugljeničnih vlakana, ali i karbonski blatobrani. Osim naglašavanja sportskog izgleda, svi ovi karbonski dodaci smanjuju ukupnu težinu motocikla i utiču na upravljačke karakteristike, ubrzanje i kočenje.