24/05/2024

Prema saopštenju koje su medijima poslali radnici Sistema AMSS, posle 34 godine prestao je sa radom Operativni centar AMSS 1987, a samim tim i ceo sistem AMSS, jer je smenjeni generalni sekretar Aleksandar Nikacevic sa grupom neidentifikovanih osoba – batinasa upao u Operativni centar i pretio i vredjao radnike. Svi zaposleni su se osetili ugrozenim, a Nikacevic je ignorisao molbe radnika da ukloni obezbedjenje i omoguci im normalan rad.

Ostalim zaposlenima je bio zabranjen ulaz u ceo objekat u Ruzveltovoj 19, ukljucujuci i brojne novinarske ekipe. Ulaz u dvoriste AMSS  regulisao je Mirko Butulija, koji je inace izvrsni direktor i prokurista AMS Osiguranja sa svojim saradnicima. Osim toga, radnicima slep sluzbe iz baze u Beogradu nepoznato lice je oduzelo kljuceve od vozila i prostorija i pokusalo da oduzme kljuceve Operativnog centra 1987.PROTEST 03

Nikacevic je prilikom obracanja radnicima rekao da njega niko nikada nije smenio niti ce moci, a to je potkrepio tvrdnjom da su ga 5. oktobra ljubazno zamolili da napusti B92. Da je on izmenio Statut AMSS koji mu omogucava da zauvek ostane na vlasti, pa cak i da zeli da podnese ostavku to treba da verifikuju sledeca lica: Marko Milosevic, njegov prijatelj i honorarni finansijski savetnik u AMSS i AMSO sa zavrsenom srednjom skolom, gore pomenuti Mirko Butulija i Branka Belosevac, rukovodilac finansijske sluzbe AMS Osiguranja inace, svastika Mirka Butulije. Protiv svih pomenutih lica kao i jos nekoliko njihovih saradnika na celu sa Aleksandrom Nkacevicem rukovodstvo AMSS je podnelo krivicne prijave specijalnom Tuzilastvu za organizovani kriminal.

Podsecamo, da je na vanrednoj sednici Skupštine AMSS 09.04.2014. godine u Kruševcu Aleksandar Nikacevic smenjen sa funkcije generalnog sekretara AMSS i od tada sve odluke koje je donosio potpuno su nezakonite i nelegitimne. Nazalost, javnosti poznat po brojnim aferama (agitovanje protiv studenata 90-tih, preotimanje B92, afera „kofer“, klub Vanila-Sarici) Nikacevic je odlukom Agencije za privredne registe Republike Srbije juce, najzad ispisan kao ovlasceno lice u AMSS, ali vec nakon 10 minuta, skandaloznom odlukom APR-a je vracen po necijem nalogu i agonija svih zaposlenih u AMSS sistemu se nastavlja.PROTEST 02

Zbog svega ovoga radnici AMSS iz cele Srbije, ukljucujuci Operativni centar 1987 prestali su sa radom do odlaska Aleksandra Nikacevica, a vec u ponedeljak, 28.04.2014. godine stotine zaposlenih iz cele Srbije (preko 30 auto centara) najavilo je dolazak u Ruzveltovu ulicu u Beogradu, ispred upravne zgrade AMSS kako bi dali podrsku legitimnim odlukama Skupstine AMSS o smeni Nikacevica.

Ovim putem se izvinjavamo svim clanovima AMSS, poslovnim ugovornim partnerima svim vozacima i ostalim gradjanima kojima trenutno nismo u mogucnosti da pruzimo usluge. Apelujemo na sve nadlezne drzavne organe da konacno preduzmu zakonske mere i omoguce normalan rad nacionalnom automobilskom klubu sa tradicijom dugom 93 godine.