AMSS PODELIO BESPLATNE KACIGE

AMSS PODELIO BESPLATNE KACIGE

26/09/2015 Off By admin@mobilpublic

U okviru obeležavanja akcije “Dan bez automobila”, koju sprovodi Parking servis uz podršku Skupštine grada i Uprave saobraćajne policije, otvoreni su novi parkinzi za bicikle na šest lokacija u gradu, a  Auto moto savez Srbije protekle nedelje je organizovao i deljenje više stotina zaštitnih kaciga za motocikliste i bicikliste. Tim povodom je protekle nedelje, ispred Doma omladine Beograd, održana konferencija za štampu, na kojoj su se brojnim prisutnima obratili predsednik AMSS Mirko Butulija, gradski menadžer Goran Vesić, gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić i direktor JKP “Parking servis” Beograd, Andrija Čupković.

Fotografija, predsednik AMSS Mirko Butulija, Konferencija za štampu, Dan bez automobila

U cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja i kreiranja saobraćajne kulture među vozačima, posebno među vozačima dvotočkaša kao jednoj od najranjivijih grupa u saobraćaju, AMSS je podržao ovu inicijativu i odlučio da sprovede svoju tradicionalnu akciju “Kaciga glavu čuva”. Kao društveno odgovorna organizacija, na ovaj način želimo da podstaknemo vozače bicikala i motocikala da koriste zaštitnu opremu i na taj način povećaju sopstvenu bezbednost, istakao je predsednik AMSS Mirko Butulija naglasivši da će se akcija podela zaštitnih kaciga nastaviti u narednih mesec dana širom Srbije.

Fotografija, predsednik AMSS Mirko Butulija deli kacigu

Predstavnici Parking servisa i Grada naglasili su da su osluškujući potrebe biciklista, osim kod Doma omladine, besplatni parkinzi za bicikle “P profila” postavljeni na još 5 lokacija u Beogradu – kod Palate Albanije, Elektrotehničkog fakulteta, Železničke stanice, na Trgu Nikole Pašića, kao i u garaži na Obilićevom vencu.

Ova zajednička akcija ima za cilj da podstakne upotrebu dvotočkaša, po ugledu na evropske metropole, kako bi se i u našem glavnom gradu smanjile gužve i zagađenost vazduha. Deleći zaštitne kacige, AMSS i Parking servis, između ostalog žele da podstaknu bezbednu i sigurnu vožnju.