Adriatic Motors – “Znanje i igrice za bezbedne ulice”

Adriatic Motors – “Znanje i igrice za bezbedne ulice”

24/10/2015 Off By admin@mobilpublic

Adriatic Motors je tokom oktobra održao seriju edukativnih programa za povećanje svesti dece o bezbednosti u saobraćaju u više osnovnih škola na teritoriji grada Beograda. Poseban deo programa održan je u Nacinalnoj vozačkoj akademiji – NAVAK, gde je veliki broj mališana aktivno učestvovao u programu koji je specijalno osmišljen i pripremljen za uzrast dece koja pohađaju prvi i drugi razred osnovne škola.

DSC_0008

Cilj ovog programa je bio da deci, kroz igru o bezbednosti u saobraćaju, na interesantan i zabavan način, približi ovu temu, skrene im pažnju na važnost znanja iz ove oblasti i u budućnosti smanji broj povređene i nastradale dece u saobraćaju. Jedan deo programa je obuhvatio osposobljavanje mališana da se samostalno i bezbedno kreću u saobraćaju na putu od škole do kuće. Kroz igru na improvizovanoj saobraćajnici sa parkiranim automobilma mališani su prošli sve osnovne elemente ponašanja na ulici. Na zabavan način su prikazani detalji kao što su vidljivost dece iza parkiranih automobila i slično.

DCM_5859

Drugi deo programa pokrio je osnove bezbednog ponašanja u kolima kada deca se voze kao putnici na zadnjem sedištu. Kroz primere i uz korišćenje simulatora čeonog sudara i simulatora prevrtanja vozila mališanima je brzo postalo jasno koliko je važna pravilna upotreba dečijih sedišta i sugrnosnog pojasa. Poseban deo programa bio je posvećen demonstraciji nebezbedne vožnje, gde je u realnim uslovima, prikazano kako se ponaša automobil kada je njegova brzina neprilagođena uslovima puta i kada je potrebno naglo zakočiti kako bi se izbegla nezgoda.

DCM_5755

Kao društveno odgovorna kompanija Hyundai od 2008. godine u Srbiji realizuje programe posvećene povećanju bezbednosti dece u saobraćaju. Programe ovog tipa Hyundai Motor Company već dugi niz godina sprovodi širom sveta.

DCM_5812

Adriatic Motors je vrlo ponosan na tradiciju održavanja ovih programa i sa velikim ponosom ističemo da je broj zainteresovanih škola koje žele da se priključe sve veći. Iz iskustva je potvrđeno da deca već imaju zavidno znanje iz ove oblasti, ali im način na koji im to prezentuje grupa animatora, inače profesionalnih instruktora bezbedne vožnje, dodatno pomaže da važne stvari zapamte na lakši način.