Volkswagen gradi novu fabriku u mestu Changsha, južnom delu centralne Kine

Volkswagen gradi novu fabriku u mestu Changsha, južnom delu centralne Kine

06/07/2013 Off By admin@mobilpublic

Volfsburg/Peking, 16.05.2013 – Fabrika je počela da se gradi u saradnji sa kineskom kompanijom Shanghai-Volkswagen (SVW). “Proširujemo naše kapacitete u Kini na četiri miliona vozila godišnje do 2018. godine, kako bismo ispunili zahteve  naših kineskih kupaca”, izjavio je prof. dr Jochem Heizmann, član upravnog odbora Volkswagen AG odgovoran za tržište Kine i predsednik i generalni direktor Volkswagen Grupe Kina na ceremoniji potpisivanja ugovora.

Nova fabrika u mestu Changsha je planirana da se završi do kraja 2015. godine i tamo će se proizvoditi otprilike 300,000 vozila godišnje. Gradi se kompletni proizvodni objekat sa presom, farbarom, karosernicom i montažnom trakom. Prioritet se daje smanjenju potrošnje energije i vode, kao i CO2 emisijama, i umanjenju količine otpada u skladu sa “Think Blue. Factory.” programom. Prema Hajcmanovim rečima: “Mi ćemo održati našu odgovornost ka životnoj sredini u mestu Changsha i postavićemo opet standarde u pogledu ekonomične proizvodnje sa novom fabrikom.”

Fabrika u mestu Changsha predstavlja deo investicionog programa od 9.8 milijardi evra koji će realizovati dve kineske kompanije u periodu do 2015. Cilj ovih investicionih projekata koji se finansiraju iz protoka gotovine dve kompanije sa zajedničkim ulaganjima Shanghai-Volkswagen i FAW-Volkswagen je da se učvrsti vodeća pozicija Volkswagen Grupe na kineskom tržištu putničkih automobila. Investiranjem se fokusira na razvoj novh modela i proširenje proizvodnih kapaciteta. Fabrika u mestu Changsha je jedna od sedam novih fabrika koje će se izgraditi u Kini ove godine i u narednih nekoliko godina. U fabrikama će se otvoriti i nova radna mesta.

porsche-scg-kina

Shanghai-Volkswagen trenutno ima fabrike u gradovima Shanghai i Nanjing, kao i u Yizheng u provinciji Jiangsu. Druge fabrike se grade u gradovima Ningbo i Urumqi u okviru strategije “Go West”.

FAW-Volkswagen ima fabrike u mestima Changchun i Chengdu. Fabrika u gradu Foshan koja je trenutno u izgradnji će biti prva fabrika FAW-Volkswagena u južnoj Kini.

Zajedno sa svojim partnerima FAW-Volkswagen i Shanghai-Volkswagen, Volkswagen Grupa trenutno u Kini proizvodi 20 modela brendova Volkswagen, ŠKODA i Audi.