AMSS uspešno organizovao jubilarno 50. gradsko takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“

U organizaciji AMSS u hali V Beogradskog sajma, i u još 29 okruga u Srbiji održano je jubilarno, 50. po redu, najstarije i najmasovnije domaće učeničko takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”. Ispred Uprave saobraćajne policije ovoj manifestaciji prisustvovao je načelnik Nebojša Arsov, koji je tom prilikom podelio nagrade najuspešnijim takmičarima. amss, sta, znas, o, saobracaju, 2019, nagrade, FIA, bezbedno, na, biciklu, mobilauto tv,

Prisutnima se obratio i predsednik AMSS Dejan Stojić, koji je istakao da AMSS godinama uspešno organizuje akciju “Šta znaš o saobraćaju” što dokazuje da kao društveno odgovorna institucija značajno doprinosi razvoju svesti o saobraćajnoj kulturi kod najmlađih u našoj zemlji. „AMSS ove godine u okviru takmičenja promoviše i kampanju “Bezbedno na biciklu” koju sprovodi u saradnji sa FIA (Svetskom automobilskom federacijom), a u okviru Decenije akcije za bezbednost u saobraćaju.

Najuspešniji u generalnom plasmanu u ekipnom delu gradskog takmičenja pokazali su se osnovci sa Zvezdare, drugi po uspehu su takmičari sa Novog Beograda, a na treće mesto su se plasirala deca osnovnih škola iz Zemuna.

U pojedinačnom nadmetanju za učešće u nacionalnom finalu, koje će se u Beogradu održati 24. i 25. maja, u ekipu Beograd 1 plasirali  su se učenici Nemanja Tomović iz Obrenovca (C), Teodora Sekešan sa Novog Beograda (C), Andrej Todorović sa Zvezdare (B) i Nina Polić sa Zvezdare (B),   dok su mesto u ekipi Beograd 2 svojim rezultatom obezbedili učenici Stefan Bogdan sa Zvezdare (C), Iva Čeman sa Novog Beograda (C), Sava Stošić sa Zvezdare (B) i Katarina Petrović iz Obrenovca (B).

Posle nacionalnog finala, najbolje plasirani učenici iz grupe B (uzrast 10 – 12 godina) predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA prvenstvu, koje se ove godine održava početkom septembra u Švajcarskoj.