Bosch ulaže milijarde u klimatske aktivnosti i kvalitet vazduha

Bosch Grupa je pojačala svoje napore u borbi protiv klimatskih promena i poboljšanju kvaliteta vazduha. Od 2020. biće prva ugljenično neutralna industrijska kompanija. Kako navodi Međunarodna agencija za energiju (IEA), u proizvodnji se stvara skoro jedna trećina globalnih emisija ugljen-dioksida. Bosch će povećati energetsku efikasnost, povećati procenat obnovljivih resursa u snabdevanju energijom, ulagati više u zelenu energiju i neutralizovati neizbežne emisije ugljenika. Na taj način će se izbeći stvaranje 3,3 miliona tona emisija CO2 do 2020. bosch, group, smanjenje, emisija, co2, iea, prva, ugljenicno, neutralna, kompanija, mobilauto tv,

Kako navodi Svetska zdravstvena organizacija (SZO), oko 90 procenata svetske populacije udiše toksičan vazduh. Kompanija Bosch teži da ostvari ambiciozni cilj kako bi poboljšala tu situaciju i smanji zagađenje vazduha od saobraćaja na skoro nula. Optimizacija motora sa unutrašnjim sagorevanjem primenom AI Kompanija predviđa da će 2030. godine oko 75 procenata svih novih automobila i lakih komercijalnih vozila i dalje pokretati motor sa unutrašnjim sagorevanjem. U tom smislu, Bosch nastavlja da ulaže u optimizaciju benzinskih i dizel motora.

Kompanija takođe koristi veštačku inteligenciju za dalji razvoj motora sa unutrašnjim sagorevanjem – koristi veštačku inteligenciju da predvidi i tako kontroliše procesuiranje izduvnih gasova prema šablonima izrađenim na osnovu ponašanja pojedinaca u vožnji. Jedan od stubova projekta je upravljanje mobilnošću kompanije. Cilj je da se smanji saobraćaj u rasponu od šatl autobusa u velikim gradovima u Brazilu, Kini i Turskoj, do rada na daljinu (od kuće) i iznajmljivanja bicikala i električnih bicikala.

Bosch takođe očekuje da će električna vozila igrati veliku ulogu u poboljšanju kvaliteta vazduha u gradovima. Teži da postane lider na masovnom tržištu za elektromobilnost koje je u razvoju. Cilj kompanije je da do 2025. godine ostvari 5 milijardi evra od prodaje u oblasti elektromobilnosti, što je deset puta više nego 2018. godine.