5. DSW Oktoberfest u Beogradu

Nemačko-srpsko privredno udruženje (DSW) organizovalo je 17. i 18. oktobra 2014. godine 5. DSW Oktoberfest u Beogradu na kojem su uživali članovi ovog udruženja, poslovni partneri, mediji i brojni gosti.

Peti Oktoberfest organizovan je uz podršku ovogodišnjeg partnera Star Importa, generalnog distributera za Mercedes-Benz vozila za Srbiju i Crnu Goru, brojnih sponzora i članova udruženja. Ovogodišnji beogradski Oktoberfest organizovan je na poslovnom prostoru kompanije Emil Frey Auto Centar na Novom Beogradu.Oktoberfest (14)

Prisutni su takodje bili u prilici da vide celokupnu gamu Mercedes-Benz putničkih vozila i da saznaju više detalja o vozilima i brendu. Poseban utisak ostavila je V-Klasa, koju prate najprestižniji automobili iz Mercedes-Benz ponude. Tu su bili svi – od skoro predstavljenog modela, nove C-Klase i GLA zatim A-Klase, B-Klase, CLA, E-Klase preko terenskih modela ML i GLK, pa sve do moderne i luksuzne S-Klase. Od komercijalnih vozila predstavljeni su Sprinter, Vito i Citan.Oktoberfest (9)

Kao i proteklih godina, Oktoberfest održan je pod pokroviteljstvom njegove Ekselencije nemačkog ambasadora u Srbiji, Hainz Georg Wilhelm-a, koji je ponovo dobio priliku da dokaže svoju veštinu prilikom tradicionalnog otvaranja prve bačve sa pivom iz samo dva zamaha. Domaćin događaja bio je direktor Delegacije nemačke privrede u Srbiji, gospodin Martin Knapp. Oktoberfest (6)

Za dobro raspoloženje 1.200 srpskih i nemačkih gostiju pobrinuo se Dejan Petrović i Big Bend, koji je izvodio muzičke numere u rasponu od tradicionalne bavarske preko međunarodne i domaće muzike.Oktoberfest (19)

Kroz originalni plavo-beli ambijent, originalno nemačko pivo, bavarsku kuhinju i bavarske nošnje kao i razna takmičenja posetioci su se dve večeri osećali kao da se nalaze na Oktoberfestu u Minhenu.