,,24 sata elegancije” po četvrti put očarali Beograd

Beograđani su i ove godine uživali u  manifestaciji „24 sata elegancije – Concours d’Elegance & Salon of Excellence”, spektaklu posvećenom automobilskoj kulturi, rafiniranosti i kvalitetu ručne izrade.

Na  Belom Dvoru, u petak, 05. septembra, pod patronatom Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa naslednika  Aleksandra, sve je odisalo francuskom elegancijom uz podršku G.H. MUMM šampanjca. Od izložbe odela čuvene pariske kuće elegancije Maison CIFONELLI, koji su oblačili mnogobrojne predsednike, filmske zvezde i ljude od stila (francuski predsednik Miteran, glumac Alan Delon i famozni američki dizajner Ralf Loren, su samo neki od klijenata) preko prezentacije ekskluzivne obuće za gospodu CORTHAY iz Pariza, vrhunske majstore ručnog rada, do vrhunskih skupocenih  materijala SCABAL. Tokom večeri, CHIVAS-ov internacionalni brend ambasador Aleks Robertson, je otkrio tajne vrhunskog škotskog proizvoda odabranim gostima, među kojima su bili britanski i nemački ambasadori.1_64  Poznati modni autor Hugo Jacomet nas je uveo u svet eklskluzivnih proizvoda, nakon čega su predstavljeni najnoviji TAG Heuer satovi iz poslednje Haute Horlogerie kolekcije visokog časovničarstva koji mere 1000. deo sekunde, potvrđijujući da je preciznost ključ za vrhunske rukom rađene proizvode. Po prvi put na 24 sata Elegancije JAGUAR /LAND ROVER su predstavili svoj najnoviji adut, trkački model JAGUAR F-Type, koji je mamio uzdahe, uz harmoničnu  grmljavinu moćnog motora. A da i destinacija može biti sinonim svetskog stila i elegancije, potvrdili su Dukley gardens –ekskluzivna turistička lokacija nadomak Budve.

Segment namenjen damama, kuratorke projekta Cris Egger, je bio u znaku najprestižnijih proizvođača ženskih cipela, renomiranog venecijanca Rene Caovilla, koji je ovom prilikom predstavio kolekciju povodom 80 godina rada. A da su dijamanti najbolji prijatelj, na briljantan način je potvrdio STEFAN HAFNER, cenjeni dizajner couture nakita, koji su nosili beogradski top modeli u izuzetnoj koreografiji modnog eksperta Filipa Maksimovića. Tokom cele večeri Belim dvorom se širio rafiniran miris kolekcije parfema My7Ways, kreatorke Astrid Beerkens iz Amsterdama.1_51

Jednom rečju, 24 sata Elegancije, su potvrdili da najprestižnije luksuzne marke iz celog sveta, imaju jednu zajedničku crtu, a to je beskompromisna izuzetnost izrade uz pažnju na svaki detalj.

Subota, 06. septembar je bila u znaku „Beograd Classic Car Show-a 2014” pod pokroviteljstvom UNIQA osiguranja, tokom koga je obeleženo 75. godina beogradskog Grand Prix-a u saradnji sa Srpskim Savezom za Istorijska Vozila, beogradskim Muzejom Automobila i uz veliku podršku Turističke organizacije Beograda (TOB). Paradu oko Kalemegdana su pozdravili mnogobrojni zaljubljenici u klasične automobile, uživajući u spektakularnim modelima karoserija touring Superleggera.1_37

Na platou Grand Casina Beograd, dugogodišnjeg domaćina „Concours d’Elegance 2014“, su blistali najlepši modeli klasičnih automobila iz cele Evrope, odabranih specijalno za ovu priliku, a stručni žiri predvođen poznatim kolekcionarom Giuliano Bensi-jem, je dodelio „Chivas Best of Show 2014“ nagradu, jedinstvenom Alfa Romeo 6c 2500 Touring iz 1939te godine, famoznog kolekcionara Corrado Lopresta, u žestokoj konkurenciji automobila famoznih karoserista Touring Superleggera, dok je holandski kolekcionar Anthony Hertzberger sa svojim  Ferrari 212 Inter Ghia Coupe export lungo iz 1952 osvojio TAG Heuer Best in Class pehar. Paralelno sa ovim takmičenjem, Grand casino je bio i domaćin konferencije Salon of Excellence, uz učešće mnogobrojnih govornika najcenjenijih svetskih brendova, gde je najviše pažnje je privukla prezentacija MARTELL konjaka, jedne od najstarijih konjak kuća na svetu, u očaravajućem spoju čuvenog Martell Cordon Bleu konjaka sa čokoladom.1_48

Glamurozni završetak je usledio na „24 hours of Elegance 2014 Chivas party ” u prelepom ambijentu Diva lounge u Grand Casinu Beograd, a gala večera u restoranu W Senjak  je na najbolji način potvrdila da je Beograd i gastronomska prestonica ovog dela sveta. Poslednjeg dana dogadjaja, Hyatt Regency Hotel je bio domaćin jedinstvenog TRUNK show-a u saradnji sa QUITESSENTIALLY, prestiznom concierge organizacijom, gde su posetioci imali priliku da odaberu prefinjene modele po meri.

Internacionalni gosti 24 sata Elegancije i pobednici Beogradskog Classic Car Show-a, su otišli iz naseg grada kao najpoželjniji ambasadori kako 24 sata Elegancije, tako i kao najbolja reklama za naš grad.