U 2017. godini, velikim brojem nagrada i priznanja još jednom je naglašen položaj BMW brenda kao vodećeg proizvođača premijum vozila. Pored pohvala za izvanredne osobine proizvoda, ističu se dizajn, inovativne tehnologije, inteligentna konektivnost kao i izuzetan nivo održivosti. Pobednike su birali čitaoci poznatih stručnih časopisa, ali i žiriji koji su se sastojali od automobilskih novinara i stručnjaka iz sektora informacionih tehnologija, privrede, ekologije i dizajna.

Najveći broj nagrada osvojio je novi BMW Serije 5. U Velikoj Britaniji, stručni časopis What Car? izglasao je BMW Serije 5 za sveukupnog pobednika u kategoriji „Automobil godine“, a u okviru „Nagrade za novi automobil“ (Autocar) on je pobrao pohvale i kao „Automobil godine u Executive kategoriji“. Dobio je najviše ocene u izboru čitalaca Auto Trophy – World’s Best Cars koji organizuje nemački stručni časopis Auto Zeitung u kategoriji „Luksuzna klasa“, a izglasan je i za „Automobil godine sa pogonom na sva četiri točka“ u klasi vozila sa pogonom na sva četiri točka skupljih od 40.000 evra od strane čitalaca nemačkog stručnog časopisa Auto Bild Allrad.

Vodeća pozicija automobila BMW Serije 5 u oblasti konektivnosti vozila ogleda se u osvajanju „Nagrade za konektivnost automobila 2017“ (auto motor und sport u saradnji sa časopisom Chip) i nagrade „Zlatni kompjuter“ (Computer Bild). U oba slučaja, BMW Serije 5 uspeo je da pobedi u kategoriji „Konektovani automobil“. Osvojio je i titulu „Šampiona vrednosti 2017“ stručnog časopisa Auto Bild i profesionalaca koji se bave korišćenim automobilima iz eurotaxSCHWACKEexpert za nisku devalvaciju vrednosti vozila. Međutim, dizajn modela serije, koji su dostupni u verzijama Sedan i Touring, takođe je bio veoma ubedljiv. Žiri za dodelu nagrada u iF Industrie Forum Design e. V. Dodelio je novoj generaciji najuspešnijeg svetskog poslovnog sedana nagradu „iF Gold“ za izuzetan dizajn u kategoriji „Automobili“.

Visoki nivo kompetentnosti BMW-a u oblasti elektrifikovanih pogonskih sistema još jednom je bio ubedljiv, a i tu činjenicu podupiru brojne pohvale kojima su tokom 2017. godine obasuti BMW i3, automobil na čisto električni pogon i progresivni plug-in hibridni sportski automobil BMW i8.

U glasanju čitalaca koje je priredio Auto Zeitung, „Auto trofej“ u kategoriji „Električni automobili“ dodeljen je modelu BMW i3, dok su čitaoci odali počast modelu BMW i8 u okviru „Trofeja zelene mobilnosti“ kao „Najboljem hibridnom automobilu“.

Ova dva BMW modela pokazala su se nepobedivim u glasanju za „Pobednika zelenog auto testa“, nagrade koju dodeljuje automobilski stručni časopis Auto Test u saradnji sa Ökotrend-om. BMW i3 (kategorija „Mali automobil“) i BMW i8 (kategorija „Kupei“) izglasani su za „Ekološki najbolji automobil“. Inovativni sportski kupe, BMW i8, bio je uspešan u glasanju čitalaca za „Automobil godine sa pogonom na sva četiri točka“ (Auto Bild Allrad, kategorija „Hibridni automobili sa pogonom na sva četiri točka“), dok je u Velikoj Britaniji BMW i3 osvojio ne samo titulu „Automobila godine“ koju dodeljuje What Car?, već i „Nagradu za novi automobil“ koju daje Autocar u kategoriji „Električni automobil godine“.

Treći put zaredom, BMW i8 je dobio „Međunarodnu nagradu za motor godine“. Posle sveukupne pobede u 2015. i pobede u klasi u 2016. godini, inovativni i visoko efikasni pogonski sistem u modelu BMW i8 ubedio je specijaliste iz žirija, ostavši takođe neporažen u rangiranju za „Motore sa zapreminom od 1,4 do 1,8 litara“ u 2017. godini.

Izbor modela BMW X5 xDrive40e iPerformance za „Zeleni SUV godine“ od strane časopisa Green Car Journal (SAD) zaokružuje odlične performanse koje su demonstrirali električni i elektrifikovani automobili iz BMW-a.

Pored automobilskih proizvoda, konektivnost vozila je takođe sakupila veliki broj priznanja. BMW je bio posebno uspešan što se tiče nagrade „Najbolji brendovi“ koju dodeljuje stručni časopis Auto Bild: sa pobedama u kategorijama „Konektovani automobil“, „Sistemi asistencije“, „Navigacija i korišćenje menija“, „Konektivnost smartfona sa internetom“ i „Dobro konektovani servisi“, sva najbolja rangiranja u kategoriji „Konektivnost, informacije i zabava“ pripala su BMW-u.

Izuzetna pozicija BMW-a u ovoj oblasti takođe je naglašena uspehom koji je postigao BMW Navigacioni sistem Profesional (kategorija „Navigacioni sistemi“), BMW WLAN Hotspot (kategorija „Zabava/Multimedia“) i BMW Touch Display (kategorija „Operativni koncepti/ekrani”) u okviru „Nagrade za konektivnost automobila 2017“ (auto motor und sport u saradnji sa časopisom Chip).

Prva mesta dodeljena su brendu i kompaniji. Organizacija Najbolji brendovi (uklj. ProSiebenSat. 1 Media, WirtschaftsWoche, Die Zeit, Gesellschaft für Konsumforschung) počastvovala je BMW brend titulom „Najboljeg međunarodnog korporatrivnog brenda“, dok je BMW AG dobio „Nagradu za luksuz“ u kategoriji „Poslovno preduzeće“, koju je prvi put dodelio časopis Robb Report. Pored toga, automobilski časopis Auto Test i časopis Ökotrend dodelili su BMW Grupi prilikom glasanja za „Pobednika među zelenim automobilima“ titulu „Najbolji ekološki brend“.

U Srbiji, BMW Serije 4 odneo je nagradu „Zlatni Auto“, a BMW i8 poneo je titulu „Zelenog automobila godine“ u takmičenju koje je organizovao časopis Auto Bild.

Kada sve zaokružimo, osvojene nagrade i pohvale ističu činjenicu da BMW ne samo što pruža ubedljive i najsavremenije proizvode i usluge, već kao kompanija aktivno oblikuje trendove sutrašnjice. BMW-ova inventivna snaga u formiranju trendova ima dugu tradiciju: modeli BMW 600 i BMW M1, dva BMW automobila iz dve različite ere u istoriji kompanije, osvojili su najveći broj glasova čitalaca za nagradu „Zlatni klasični volan“ (Auto Bild) i „Klasični motor“ (Motor Klassik) i pobedili, svaki u svojoj klasi.