Continental GT Bentley otkrio kabriolet verziju ultra luksuznog grand tourer modela

Kao što se i očekuje, kabrio verzija Continental GT modela praktično je identična svom kupe rođaju. Pokreće je isti 6.0 litarski twin-turbo W12 motor, koji razvija 626 konjskih snaga. Baš kao kupe, kabrio dobija deaktivaciju cilindara zarad poboljšanja ekonomičnosti u potrošnji goriva, osmostepeni prenos brzine sa dualnim kvačilom, kontrolni sistem od 48 volti i varijabilni pogon na svim točkovima.

Iz Bentley brenda tvrde da ovaj GT model težak više od dve tone razvija brzinu od sto kilometara na čas za samo 3.8 sekundi, dok mu je maksimalna brzina  333 kilometra na čas. Ono što je zaista novo na ovom modelu je njegov platneni Z fold krov, koji se može spustiti ili podići za devetnaest sekundi pri brzini od pedeset kilometara na čas. Ono što je interesantno takođe, je činjenica da je po prvi put krov dobio finiš nalik tvidu, zajedno sa dodatnih sedam opcija kada se radi o bojama.

Uprkos platnenom krovu, iz Bentley brenda tvrde da je kabrio model za tri decibela tiši u odnosu na svog prethodnika, što ga čini podjednako tihim u vozačkoj kabini. Kako bi putnicima bilo toplo i udobno kada je krov spušten, ovaj model ima grejače vrata, grejana sedišta, naslone za ruke i volan.

O ceni ovog modela još nije bilo reči, ali znamo da kupe verzija ovog modela ima cenu koja kreće od 214.600 dolara, tako da verujemo da će kabrio koštati znatno više od toga.