ПАЖЉИВКО У ПОСЕТИ ЛОЗНИЦИ

У сарадњи са Градом Лозница и Саветом за безбедност саобраћаја града Лозница, у спортској хали „Лагатор“, данас је одржан едукативни час пред око 700 ђака првака. Том приликом, маскота Агенције за безбедност саобраћаја „Пажљивко“ је свим ђацима првацима причао шта је то што треба да знају и како морају да се понашају док се налазе у саобраћају001 и како да безбедно учествују у свакодневним ситуацијама у саобраћају у којима се могу наћи на путу од куће до школе. Као и сваки пут мамио је осмехе и радознале погледе присутних малишана.

Агенција за безбедност саобраћаја већ четврту годину спроводи кампању „Пажња сад“, намењену већој безбедности деце у саобраћају. Циљ кампање је промоција и значај поштовања саобраћајних прописа и саобраћајне културе.

Током сваке школске године, Агенција организује и одржава саобраћајно образовне часове у градовима широм Србије. Саобраћајно образовни час траје око 45 минута и замишљен је као интерактивна представа за децу у којој „Пажљивко“ поставља питања, комуницира са њима и позива их да активно учествују.Pazljivko

Час се завршава приказивањем цртаног филма „Пажљивко“ након којег, представници Агенције деци деле поклоне. Свакако најомиљенији и најкориснији поклон је књига „Пажљивкова правила у саобраћају“ у којима  је сликовито описана важност правилног понашања у саобраћају у ситуацијама у којима се деца свакодневно могу наћи.

Од ове године Агенција ће радити на преношењу искустава локалним самоуправама како би се  унапредио рад локалних Тела за безбедност саобраћаја чији крајњи циљ треба да буде изградња стабилних система безбедности саобраћаја на локалном нивоу.

Намера је оспособити и унапредити активности усмерене ка унапређењу безбедности саобраћаја, с циљем достизања крајњег резултата утврђеног Националном стратегијом који је усвојило Владино тело за координацију безбедности саобраћаја.