Toyotina nova generacija C-segment hečbeka, sedana i karavana globalno će nositi naziv Corolla

Toyotina nova generacija C-segment hečbeka, sedana i karavana globalno će nositi nazov Corolla, kao vozilo koje je najbolje prodavani Toyotin model u celokupnoj automobilskoj industriji. Početkom 2019. godine model Auris biće zamenjen novom generacijom Corolla modela.

Uvođenje novog naziva, poklapa se sa usvajanjem zajedničke Toyotine nove globalne arhitektonske platforme (TNGA), koja će zameniti tri platforme trenutno u upotrebi. TNGA inženjerska i dizajnerska filozofija uvodi novine u novu generaciju modela iz „C“ segmenta. Unapređenje Corolla modela i obnavljanje kvaliteta, izdržljivosti i pouzdanosti, kupcima donosi dodatne pogodnosti, kao što su upečatljivi dizajn, obnovljena unutrašnjost, snažnije performanse i efikasniji hibridni pogon.

Uz dinamičnu Corollu sa pet vrata i praktični Touring Sports, sada je tu i elegantni novi sedan. Jedan od najvoljenijih automobila svih vremena sada je predstavljen kao hibrid. Corolla Sedan zaokružuje savršeni trio Corolle pružajući izvor, idealno za svaku vrstu vozača. Koji god tip karoserije da odaberete, uživaćete u prednostima Corolline sjajne reputacije, kao i u Toyotinom samopunjivom hibridu.

Ukoliko se računaju modeli koji nose jedno ime, Toyota Corolla je najprodavaniji automobil u istoriji. Tokom 52 godine i 11 generacija modela prodata su 44 miliona primeraka Corolle! Nakon što je prošle godine u Parizu otkriven hatchback, na sajmu u kineskom Guangzhouu, Toyota je predstavila i varijantu limuzine.  Dolazak na tržište 12. generacije Toyota Corolla očekuje se na proleće.