23/05/2024

Kia Ceed – dizajniran, razvijen i napravljen u Evropi – u svojoj trećoj generaciji sa zrelijim i sportskim izgledom, novim inovativnim tehnologijama i dinamičnijom vožnjom jača Kijinu prisutnost u C-segmentu.

Od početka proizvodnje prve generacije cee’da u decembru 2006. u slovačkoj fabrici  do danas proizveli su ih više od 1,3 miliona. Blago promenjeno ime – cee’d je postao Ceed – učvršćuje njegovo poreklo vozila iz Evropske zajednice i sa evropskim dizajnom (Community of Europe, with European Design). U razdoblju od 2012. do danas proizvedeno je više od 640.000 cee’dova druge generacije.

„Novi Ceed nudi savremen, prepoznatljiv dizajn, nešto što je bilo ključno za ovaj model od samog početka. Nove napredne tehnologije učinile su novog Ceeda još udobnijim, praktičnijim i sigurnijim. Pored toga novajlija je dobio i nove motore i nudi evropskim vozačima prilagođeno podvozje i upravljivost, što omogućava dinamičniju vožnju sa više uživanja.

Ceed u Kijinoj ponudi modela zauzima jedinstven položaj, jer ga kupci doživljavaju kao najdinamičnije, pa i sportsko vozilo, ali istovremeno je jedan od najpouzdanijih, najpraktičnijih i najprepoznatljivijih modela. Ceed širenjem ponude modela sa verzijama GT i GT Line predstavlja ‘srce’ brenda.

Novi Ceed – niži, širi i sa dužim zadnjim oslanjanjem od prethodnika – donosi kabinu zrelog i sportskog izgleda. Novi model već u standardnoj opremi donosi LED dnevna svetla u obliku kocki leda, koje je nasledio od prethodnih verzija GT i GT-Line. U unutrašnjosti je Ceed više ergonomski nego ikada ranije. Dizajn onima koji sede napred pruža više prostora u predelu nogu, a zbog bolje preglednosti napred pruža se bolji osećaj otvorenosti.

Novi Ceed stvoren je za isključivo za evropske puteve i namenjen je najzahtevnijim kupcima na svetu – Evropljanima. Novi Ceed pokreće široka ponuda motora, razvijenih kako bi zadovoljili najraznovrsnije potrebe kupaca.

Pored 7 standardnih vazdušnih jastuka, za bezbednost su zadužene i napredne tehnologije za pomoć vozaču, koje smanjuju mogućnost sudara i tako poboljšavaju sigurnost svih putnika u vozilu. Prodaja novog Ceeda, kojeg proizvode u slovačkom gradu Žilina, upravo je počela. Kao i svi drugi modeli Kia i novi Ceed pruža 7-godišnju fabričku garanciju, koje vredi za čitavo vozilo (7 godina odn. do 150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja pređenih kilometara).