Hyundai Motor Group otkriva tehnologiju koja menja život kako bi pomogla vozačima s oštećenjem sluha

Hyundai Motor Group (HMG) otkrio je novu inovativnu tehnologiju koja pomaže vozačima s oštećenim sluhom. Vozači s oštećenjem sluha uglavnom zavise od vida i dodira. HMG je stvorio način komunikacije za osobe oštećenog sluha koji uključuje i unutrašnje i spoljašnje zvukove pomoću taktilnih i vizuelnih sredstava, čime se sloboda mobilnosti širi na sve vozače bez obzira na njihova fizička ograničenja.

Tehnologija koristi veštačku inteligenciju za analizu spoljašnjih uzoraka zvuka i koristi dva odvojena sistema za pomoć u vožnji koji istovremeno rade zajedno. ATC prenosi podatke o zvuku u vibracije kroz kolo upravljača, obaveštavajući vozača o udaljenosti od prepreka. HMG, demonstrirajući tu tehnologiju, objavio je videozapis kampanje pod nazivom ‘Quiet Taxi’ koji nastoji da pruži nadu vozačima sa oštećenim sluhom. Počevši od otvorene pozivnice, priče su poslali ljudi iz cele zemlje, a HMG je izabrao Daeho Lee, kao prvog Seoulovog, ikada imenovanog vozača taksija za osobe oštećena sluha kako bi pokazao tehnologiju za pomoć u vožnji. G. Lee, otac dvoje dece s oštećenjem sluha koji je nedavno započeo novu karijeru vozača taksija, imao je poteškoća sa sluhom i morao se oslanjati uglavnom na vid. Problemi su se pojavili s drugim vozačima na kada nije mogao čuti rogove ili sirene okolnih vozila. Osim toga, morao je stalno da se oslanja na svoju viziju, što je uzrokovalo umor po stopi koja je višestruko veća od prosečnog vozača.

Videozapis kampanje, zajedno sa samom tehnologijom, naglasiće vrednost ‘slobode mobilnosti’, demonstrirajući Hyundaiove napore da omogući osobama sa oštećenim sluhom da slobodno i sigurno voze koristeći najsavremenije inovacije. Kao deo svog cilja, Hyundai je takođe razvio aplikaciju koja omogućava komunikaciju između putnika i vozača koji imaju oštećen sluh.