BMW i3 već treću godinu predvodi Triatlon trku u Beogradu

BMW je već tradicionalno bio zvanično vozilo trke 11TRI Belgrade, koja ujedno predstavlja i Otvoreno državno prvenstvo u triatlonu. 

Beogradski triatlon je i ovog puta okupio više od 300 vrhunskih sportista iz zemlje i inostranstva. Trka je započela plivanjem u jezeru na Adi Ciganliji u dužini od 1.900 metara, a nastavila se vožnjom bicikala Savskom magistralom i preko mosta na Adi u ukupnoj dužini od 90 km, nakon čega je usledilo trčanje stazom pored reke Save ukupnom dužinom 21,1km.

Prevodeći triatlonce na biciklističkoj etapi dugoj 90 kilometara, BMW i3 sa unapređenom baterijom od 120 Ah je potrošio svega 35% električne energije svoje baterije. Pored potpuno električnog BMW modela, takmičare su pratili sportski kupe BMW X2 kao i najnoviji BMW Serije 1 koji je publika u Srbiji imala prilike prvi put da vidi.

tri196

Uz automobile, u trci su učestvovali i motocikli BMW Motorrad programa, koji su pratili učesnike. Centralnu poziciju, kod samog cilja, zauzeo je novi model BMW X1, dok su posetioci i u Expo delu manifestacije imali mogućnost da se upoznaju sa najnovijim predstavnikom BMW game – potpuno novim BMW Serije 1.

U muškoj konkurenciji pobedio je Strahinja Trakić iz Srbije, koji je od samog starta poveo trku i na cilj stigao nakon 4 sata, 6 minuta I 30 sekundi, a u ženskoj Erika Csomor iz Madjarske, koja je trku završila za 4 sata, 30 minuta I 36 sekundi. Prvak države postao je Strahinja Trakić, a u ženskoj konkurenciji prvo mesto na prvenstvu države je zauzela Fabo Ildiko.

BMW Srbija će sa zadovoljstvom nastavliti da podržava i uzima učešće u ovoj već tradicionalnoj sportskoj manifestaciji.