Српски аутомобилста Душан Борковић гост Министарства омладине и спорта

Српски аутомобилиста Душан Борковић био је гост министра омладине и спорта Вање Удовичића на Сајму спорта. На штанду Министарства омладине и спорта инсталиран је симулатор за трку, на којем су сви посетиоци, а посебно млади, имали прилику да се опробају у вожњи на стази Сузука у Јапану, на којој је Борковић недавно освојио друго место на Светском шампионату туринг аутомобила. Dušan na sajmu sporta

„Желим да захвалим Душану што је данас овде са  нама и посебно на начину на који доприноси популаризацији аутомобилизма у Србији и промоцији добре слике наше земље у свету. Надам се да ће следеће године бити још успешнији. Министарство ће, у оквиру својих могућности, помоћи његовом тиму како бисмо му показали колико ценимо начин на који представља Србију“, казао је Удовичић.

Душан Борковић захвалио је Министарству омладине и спорта на подршци и одличној сарадњи. „Имамо врло успешну сарадњу. Министар Вања Удовичић је показао велико поштовање према мени и према раду мог тима. Драго ми је што се овде препознају наш рад и успех“, казао је Борковић.Dušan na sajmu sporta 1

Удовичић и Борковић искористили су прилику да истакну важност безбедности у саобраћају, наглашавајући колико је важно да се има пуна контрола – и физичка и ментална – када се вози.

„Желимо да усмеримо децу и младе на крајње одговорно понашање у саобраћају, јер за трагедију је довољан само један тренутак. То може да се спречи здравим и промишљеним односом према вожњи“, поручили су министар спорта и српски аутомобилиста.