28/05/2024

КОМПАНИЈА ЕКО СЕРБИА И АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА НАСТАВЉАЈУ САРАДЊУ У ОКВИРУ КАМПАЊЕ “ВОЗИ ОДМОРАН”

Представници компаније ЕКО СЕРБИЈА, са представницима Агенције за безбедност саобраћаја, на заједничкој конференцији за медије одржаној у уторак 19. јуна 2018. године, традиционално су најавили наставак сарадње на летњој кампањи превенције саобраћајних незгода под називом „Вози одморан“. Циљ кампање је истицање важности редовних пауза приликом дужих путовања и намењена је свим путницима током летње сезоне који су у транзиту, али и на локалним релацијама.

У време највећег броја путовања, током летњих месеци, дешава се и највећи број саобраћајних незгода. Велики број истих настаје и услед умора који резултира пропустима због којих могу настрадати и читаве породице.

Компанија ЕКО Сербија је од стране Агенције за безбедност препозната ка друштвено одговорна компанија и поуздан партнер. Током ове кампање ЕКО Сербиа ће бити укључена путем едукативних лифлета са саветима за безбедно путовање који ће на ЕКО пумпама бити дистрибуирани свим возачима широм Србије. Лифлети садрже практична упутства и правила за безбедну вожњу. Услед повећања промета на домаћим саобраћајницама и иностраних возача, лифлет о безбедности у саобраћају је урађен на четири језика – српском, енглеском, немачком и турском.  Са циљем безбедног доласка на жељену дестинацију свих учесника у саобраћају, возачима се саветује да на пут крену одморни, праве паузе на свака два сата и избегавају вожњу како током ноћи, тако и током најтоплијих делова дана.

Поред лифлета, сви возачи на услузи имају и бесплатну проверу аутомобила, тзв. Пит Стоп. Наиме, особље на ЕКО пумпама је обучено да провери кључне безбедносне тачке аутомобила као што су притисак у гумама, светлосна сигнализација, уље, расхладна течност и тако даље. На овај начин пружа се додатна помоћ возачима у припреми за пут и то 24 часа дневно.

„Компанија ЕКО Сербиа у свом пословању безбедност ставља на прво место. У складу са тим један од најважнијих сегмента представља безбедност у саобраћају чији смо и сами део јер се налазимо на услузи возачима на путевима широм Србије и региона. Оваквом кампањом коју, можемо слободно рећи, већ традиционално подржавамо трећу годину за редом, покушавамо да допринесемо безбедности свих учесника у саобраћају кроз едукацију возача и сувозача. Основна идеја и циљ ове кампанје је да порука „Вози одморан“ дође до свих посетилаца ЕКО бензинских станица, али и свих возача у Србији.“ изјавио је Вук Радовић, генерални дирекотр компаније ЕКО Сербиа.

Ова превентивна кампања покренута је пре две године и наставља се већ традиционално и током читавог лета 2018. кроз заједничке активности компаније ЕКО и Агенције за безбедност у саобраћају са циљем едукације возача и путника који крећу на различите дестинације у Србији и изван граница наше земље.

Поводом ове сарадње Г-ђа Јасмина Милошевић, директор Агенције за безбедност у саобраћају је изјавила: “Велико ми је задовољство што трећу годину за редом имамо у кампањи `Вози одморан` као главног партнера из привреде компанију ЕКО Сербиа. Наша сарадња је дала већ резултате у претходним годинама, које се огледа у смањењу страдања у саобраћају. Прошле године, као резултат смо имали смањење броја и погинулих и повређених на нашим путевима у току летњих месеци – 9% мање погинулих и готово 300 мање повређених. Летње месеце карактерише појачан интезитет саобраћаја, а самим тим се и повећава ризик од настанка саобраћајних незгода. Наша сарадња и ове године има за циљ да овај ризик минимализује и да дочекамо крај летње сезоне са што више очуваних живота. Апелујем на грађане да заиста одморни крећу на пут, да поштују саобраћајне прописе и да се понашају безбедно у саобраћају. На овај начин чувају и свој живот и животе свих учесника у саобраћају“.

„Компанија ЕКО Сербиа а.д. основана је у септембру 2002. године као чланица пословне групе Хеленик Петролеум, енергетског лидера у Грчкој и региону југоисточне Европе. Циљ свих активности компаније је пословање у складу са њеном основном визијом – бити први избор потрошача, обезбедити услуге и производе врхунског квалитета уз бригу о запосленима и очувању животне средине. Компанија је у Србију уложила више од 100 милиона евра, запошљава преко 800 људи и послује кроз мрежу од 55 бензинских станица са планом даље експанзије у циљу достпуности свих услуга широм земље.