Dunlop predstavio novi pneumatik Winter Sport 5

Wintersport5 beautyshot

Dunlop, vodeći proizvođač pneumatika visokih performansi, predstavio je novi pneumatik Winter Sport 5 sa kojim vozači mogu samouvereno da se otisnu na put i u zimskim uslovima. Pneumatik je razvijen sa ciljem da omogući vozačima da sigurno savladaju neočekivane i nepredvidljive zimske uslove vožnje kao što su poledica, snežna bljuzgavica, naslage leda i mokar sneg.

Wintersport5 beautyshot

U razvoju i testiranju novog pneumatika učestvovalo je više od četiri stotine stručnjaka na tri kontinenta. Posle dve godine intenzivnog rada, kreiran je pneumatik koji obezbeđuje poboljšane performanse na zasneženim putevima i izvrsno bočno prianjanje na klizavim površinama. Ovo  omogućavaju veći broj blokova i centralne lamele pod uglom. Produbljeni kanali dodatno zaštićuju od akvaplaninga, a usavršena konstrukcija i optimalno raspoređena težina pneumatika doprinose manjoj potrošnji goriva. U poređenju sa svojim prethodnikom, ovaj pneumatik može da se pohvali sa pet odsto efikasnijim kočenjem na mokroj podlozi i 16 odsto efikasnijim kočenjem na ledu, 15 odsto manjim otporom kotrljanja i četiri odsto boljim karakteristikama pri ubrzavanju na snegu. Istovremeno pneumatik ispunjava sve zahteve postavljene za zimske pneumatike, što dokazuje i oznaka na bočnom zidu – simbol snežne pahuljice na planinskom vrhu.

Wintersport5 beautyshot

Winter Sport 5 koji predstavlja već peti pneumatik u seriji Dunlopovih više puta nagrađivanih zimskih sportskih pneumatika, uprkos teškim zimskim uslovima vožnje zadovoljava i najzahtevnije vozače jer odgovara njihovom ubrzanom stilu života. Novi pneumatik dostupan je u 43 dimenzije.