Posle pet godina čekanja, 2015. godina donosi na svetsku automobilsku scenu jedan od najviše priželjkivanih vrućih kompaktnih „hečbekova“ – Hondu Civic Type R. Osmišljena kao trkački automobil za drumsku vožnju, potpuno novu Honda Civic Type R pokreće najekstremniji i super-efikasni ikada konstruisan motor – Type R, te će model postaviti nove standarde u segmentu ekstra-efikasnih kompaktnih automobila sa pogonom na prednje točkove.

honda-civic-type-r-automobilizam-arena-sport-saobracaj-mobil-auto-01

Zahvaljujući svojim odlikama, pokreće ga 2.0 l VTEC TURBO MOTOR, šasija je izrađena potpuno novom tehnologijom i stilizovana u agresivnom spotrskom maniru, Hondin Civic Type R 2015 pruža nezaboravno iskustvo u vožnji u svim sektorima, kako na putu, tako i na stazi.

Civic Type R 2015 označava početak nove ere kada su u pitanju performanse Hondih automobila. Model je deo generacije potpuno novih Hondinih vozila u 2015, a predstavlja pionirski pristup tehnološkim inovacijama omogućavajući bolji život svojim kupcima udobnijom i sigurnijom vožnjom.

honda-civic-type-r-automobilizam-arena-sport-saobracaj-mobil-auto-02

Automobil je u ponudi isključivo sa petoro vrata, a svojim odlikama pozicionira Hondu u sam vrh lige „hečbekova“ sa pogonom na dva točka.

Pokretač Civic Type R 2015. je potpuno novi 2.0 l turbo benzinac sa direktnim ubrizgavanjem. Zahvaljujući vrhunskim performansama od 310 KS pri 6500 obrtaja u minuti i obrtnim momentom od 400 Nm pri 25000 obrtaja novi model je bolji od svih prethodnih Type R modela do sada.

honda-civic-type-r-automobilizam-arena-sport-saobracaj-mobil-auto-03

Motor je deo Hondine nove generacije „Earth Dreams” tehnologije koja se temelji na turbo sistemu kojeg čini Hondine dobro poznate tehnologije – Variable Timinig i Lift Eletronic Control (VTEC), kao i Dual-Variable Timinig Control .

Novi Adaptive Damper System je posebno osmišljen za Type R model, a on omogućava konstatnu nezavisnu kontrolu svakog točka, te tako pruža maksimalnu stabilnost tokom ubrzvanja i kočenja, što doprinosi maksimalnoj udobnosti tokom vožnje.