USPEŠNO ODRŽAN 48. SRBIJA RELI U UŽICU

Na Centralnom gradskom trgu u Užicu u nedelju popodne su proglašeni pobednici 48. Srbija relija, našeg najvećeg i najprestižnijeg automobilskog takmičenja koje je organizovao Auto moto savez Srbije. Najuspešnijima su za postignute rezultate dodeljena priznanja i pehari. Posle dva dana vožnje, prvo mesto u genealnom plasmanu Evropskog reli trofeja pripalo je favoritu iz Turske, Muratu Bostandžiju, vodećem takmičaru na listi Evropskog reli trofeja koji je do titule prvaka u Užicu došao u pratnji suvozača Onura Vatansevera. Drugo mesto je zauzeo slovenac Turk Rok u pratnji suvozačice Martine Lazar, i na trećem mestu  je završio Georgi Vasiliev iz Bugarske i njegov suvozač Stefan Dobrov.

POBEDNICI GEN PLASMAN EUR 48.SR 1

U Šampionatu Srbije na 48. Srbija reliju oba dana najuspešniji je bio Vladimir Zečević u pratnji suvozača Daria Konstantinovića. 48.Srbija reli ove godine se boduje za Evropski reli trofej, Centralnoevropsku zonu, šampionat Srbije, šampionat BIH. Takmičenje, koje je bilo uzbudljivo, na momente, naročito na samom kraju i dramatično, ali bez incidenata, pored same staze pratili su mnogobrojni ljubitelji relija. Prvog dana, u subotu, vozilo se po sunčanom danu, dok u nedelju uprkos kiši koja je povremeno padala u užičkom kraju, pored samih staza Vrela, Duboko i Lokva, mnogobrojna publika je uživajući podržala učesnike 48. Srbija relija.

48.SR POBEDNIK GEN PLASMAN

Tokom dva dana pretposlednjeg septembarskog vikenda pratili smo atraktivne vožnje i nadmetanja vozača i njihovih automobila. Kiša nije uticala na bezbednost relija ali je svakako otežala vožnju takmičarima. Iz sezone u sezonu ova manifestacija dobija na značaju zbog uticaja na razvoj automobilizma a na ovogodišnjem reliju učestvovalo je 13 domaćih 12 stranih posada. Poseban značaj i kvalitet takmičenju je dalo učešće vodećih takmičara u Evropskom reli trofeju.

Dva dana ljubitelji automobilizma uživali su u atraktivnoj vožnji na zahtevnim stazama užičkog kraja. AMSS se potrudio i obezbedio i ove godine staze budu privlačne i bezbedne za sve ljubitelje adrenalina, brze vožnje i atraktivnih automobila.