Borković nastavlja sezonu sa mađarskim B3 racing timom i otvara Hell Karting Ring Avalon Park u Mađarskoj

Najbolji srpski automobilista, Dušan Borković odlučio je  da ostatak sezone u Evropskom šampionatu turing automobila vozi sa mađarskim B3 racing timom, pod nazivom NIS Petrol Racing tim u Seat leon Cup raceru. Ovakva odluka rezultat je odlične saradnje koju je Dušan ostvario sa ovim timom na prvoj trci šampionata na Hungaroringu.

dusan-borkovic-automobilziam-saobracaj-arena-sport-trka-reli-rally-hungaroring-mdjarska-mobil-auto-01

“Posle iskustva u Svetskom šampionatu, slobodno mogu da kažem da ovako uigran I spreman tim nisam video ni u WTCC-u. Oduševili su me svojom profesionalnošću još na razgovorima pred trku u Mađarskoj, a na samoj stazi pokazali su svo svoje umeće I požrtvovanost.  Moram da priznam da sam već tada poželeo da ostatak sezone svoje poverenje dam upravo njima. Radujem se budućoj saradnji i uspesima koje ćemo, nadam se, zajedno postići” rekao je Borković.

B3 racing jedan je od vodećih timova u Mađarskoj koji se takmiči u FIA turing i formula takmičenjima. Sa Seatom se takmiče i u Seat Euro kupu gde imaju svoja dva vozača.

O popularnosti našeg automobiliste u Mađarskoj najbolje svedoči poziv HELL ENERGY da upravo Borković izveze prvi krug na HELL eko karting stazi na otvaranju Avalon parka u petak, 12.juna, kojem će prisustvovati brojni političari i javne ličnosti naših suseda. Ovaj park predstavlja najveću investiciju u turizmu u Mađarskoj ove godine i jedan je od najmodernijih eko kartinga u Evropi.

dusan-borkovic-automobilziam-saobracaj-arena-sport-trka-reli-rally-hungaroring-mdjarska-mobil-auto-02

“Velika mi je čast što sam pozvan od strane HELL ENERGY na otvaranje Avalon parka. Imam divne uspomene iz Mađarske s obzirom da sam 2 puta bio vice šampion u Mađarskom karting šampionatu. HELL eco karting je sjajan koncept i jedva čekam da ga testiram” – dodao je Borković.