Treća generacija Iveco Daily je stigla u Srbiju za balkansku premijeru samo dve nedelje nakon trijumfalnog predstavljanja na svetskoj sceni u Torinu, pružajući savršen spoj tradicije i inovacije: punopravni generacijski skok koji označava važnu prekretnicu za Iveco. Novi Daily impresionira konkretnim i profesionalnim rešenjem potreba najzahtevnijih kupaca – dva vozila u jednom čine najbolji Daily ikada, sa savršenim balansom između vrhunskih inovacija i nastavkom evolucije Daily nasleđa.NewDaily_VAN (18)

Partner u radu po izboru profesionalaca koji se bave transportom, novo vozilo je predstavljeno kao pogodno i praktično za upotrebu kao lagani furgon, koji pruža maksimalnu pouzdanost, efikasnost i raznovrsnost, što je Daily oduvek činilo referentnom tačkom u ovom sektoru. Iako je 80%komponenti redizajnirano, novi Daily je očuvao svoju klasičnu strukturu šasije (profil merdevina), koja je dugo bila ključni deo njegovog DNK i osiguravala čvrstinu, svestranost i trajnost tokom vremena, uključujući maksimalnu fleksibilnost za verzije šasije sa kabinom.NewDaily_CAB (9)

Napori kompanije po pitanju dizajna su fokusirani na obe verzije vozila, šasiju sa kabinom i furgon, sa ambicioznim ciljem: konsolidacija vođstva u oba sektora, dok i dalje vrši poboljšanja u ergonomiji, udobnosti u vožnji, upravljivosti i rukovanju Dva nova vozila u jednom konceptu su tom prilikom stvorena: restilizovan Daily u verziji šasije sa kabinom i potpuno novi Daily furgon.NewDaily_VAN (7)

Zahvaljujući novoj konstrukciji sa produženim međuosovinskim rastojanjima i skraćenju zadnjeg prepusta, novi Daily garantuje izvrsne vozne karakteristike bez ugrožavanja svoje dobro poznate okretnosti na malom prostoru.NewDaily_details (11)

Treća generacija vozila Daily je takođe usmerena na poslovne zahteve i nudi značajno smanjenje potrošnje goriva u poređenju sa prethodnim modelom, sa značajnim umanjenjem troškova održavanja vozila, i zajedno sa najboljim performansama u ovoj kategoriji nudi širok spektar motora, transmisija i osovina.F1C 3,0

 

Ali to nije sve: udobnost vozila je takođe znatno poboljšana. Vozač novog Daily vozila može imati koristi od udobnije i tiše unutrašnjosti što obezbeđuje bolji položaj za volanom i doživljaj u vožnji koji je svojstven prvoklasnim automobilima, kao i od mnoštva zatvorenih i otvorenih pregrada za odlaganje. Ergonomski dizajn komandi je među najboljima u svojoj kategoriji. Zvučna izolacija je poboljšana, sistem za klimatizaciju je efikasniji i udobnost pri vožnji je odlična u svim uslovima rada. NewDaily_VAN (2)Daily je svetsko vozilo – više od 2,6 miliona vozila je do današnjeg dana prodato u preko od 110 zemalja širom sveta. Proizvodi se u fabrikama Iveco Suzzara koja se nalazi u blizini Mantove u Italiji i Iveco Valladolid u Španiji.