BMW sa ponosom predstavlja novi BMW Serije 4 Gran Coupe (sa kombinovanom potrošnjom goriva 8.1 – 4.5 l / 100 km i kombinovanom emisijom CO2 189-119 g/km), prvi coupe sa četvoro vrata u premijum srednjoj klasi automobila. Prateći lansiranje Coupe i Kabriolet modela, Gran Coupe je treći model nove BMW Serije 4, koji je duži, širi i dinamičniji od bilo kog prethodnog modela srednje klase automobila, zahvaljujući izbalansiranim proporcijama vozila. Novi BMW Serije 4 Gran Coupe kombinuje uglađen izgled kupea sa funkcionalnošću obezbeđenom sa četvoro vrata i povećanom prostranošću.BMW-4-Series-Gran-Coupe-official-4

Novi BMW  Serije 4 Gran Coupe ima iste dimenzije kao kupe sa dvoja vrata: dužinu od 4.638 milimetara, širinu od 1.825mm i međuosovinsko rastojanje od 2.810 milimetara. S prednje strane, oba modela su identična i imaju tipične BMW detalje kao što je maska hladnjaka, dupli okrugli farovi i veliki usisnici za vazduh na prednjem braniku. Međutim, krov je na novoj Seriji 4 Gran Coupe 12 milimetara viši, 112mm duži i blago razvučen, te se u glatkoj liniji spušta prema zadnjem delu automobila i poklopcu prtljažnika. Tipični BMW kratki prepusti, dugačka hauba i uvučena putnička kabina upotpunjuju dizajn BMW Serije 4 Gran Coupe. Produženi krov naglašava eleganciju i prefinjenost BMW Serije 4 Gran Coupe, postavlja nove standarde u estetici automobila srednje klase, a ujedno je i praktičan. Na primer, u unutrašnjosti ima više prostora za glavu, a ne treba ni spominjati dodatni komfor. Zapremina prtljažnika od 480 litara je za 35 litara veća nego kod verzije sa dvoja vrata, što je dodatna pogodnost u novom BMW Serije 4 Gran Coupe.

Novi BMW Serije 4 Gran Coupe nudi pet moćnih i efikasnih motora. I dizel i benzinski agregati koriste poslednju BMW TwinPower Turbo tehnologiju i u skladu su sa EU6 standardom emisije. Snaga motora se prenosi na zadnje točkove preko preciznog šestostepenog manuelnog menjača, koji je deo standardne opreme. BMW takođe nudi i varijante sa osmostepenim Steptronic i sportskim osmostepenim Steptronic automatskim menjačem. Sa svim varijantama je dostupna i Auto StartStop funkcija. Za sada dva motora, BMW 428i Gran Coupe i 420d Gran Coupe opcionalno mogu biti opremljeni BMW xDrive inteligentnim pogonom na četiri točka. U tabeli 1. dat je pregled motora na novom BMW Serije 4 Gran Coupe.

Na leto 2014. planirane su dodatne varijante agregata: BMW 435d xDrive Gran Coupe, BMW 430d Gran Coupe i još BMW xDrive opcija.BMW-4-Series-Gran-Coupe-6

Premijum ambijent BMW Serije 4 Gran Coupe je rezultat spoja ekskluzivnih boja, visoko kvalitetnih i bogatih kombinacija materijala i specijalnih paketa opreme koji dopuštaju da prilagodite vaš BMW Serije 4 Gran Coupe sopstvenim potrebama. Kao dodatak standardnoj opremi, koja naglašava klasični karakter vozila, dostupne su i tri „linije“ opreme, kao i ekskluzivni BMW Individual program i M Sport paket opreme.

Modern, Sport i Luxury linije nude varijacije sledećih elemenata u odnosu na bazičnu standardnu opremu: izgled i boja prednje maske i usisnika za vazduh, kape retrovizora, dizajn bočnih prozora, prednji i zadnji branici, pragovi i još mnogi drugi detalji. Sport linija se odlikuje detaljima u crnoj boji, a sportski izgled se dodatno naglašava aluminijumskim naplacima od 18 ili 19 inča sa duplim kracima. Luxury linija je naglašena svetlim hromiranim detaljima, koji izuzetno naglašavaju elegantni karakter vozila. Ovde su takođe prisutni 18“ ili 19“ aluminijumski naplaci, ali sa dizajnom sa više kraka, dok je Modern linija ukrašena izuzetno kvalitetnim aluminijumskim spoljašnjim detaljima.