Svetska premijera “SUBARU VIZIV 2 KONCEPTA” na Salonu u Ženevi

Proizvođač automobila Subaru, japanska kompanija “Fudži teška industrija” prikazala je na Salonu automobila u Ženevi svoju svetsku premijeru – “SUBARU VIZIV 2 KONCEPT”. “Viziv 2” je koncept buduće generacije “krosovera” i predstavlja pravac koji prati vrednost Subaru brenda “uživanje i spokoj u vožnji”.Subaru Viziv2 Concept ML01406010 Sledi svoje prethodnike, “subaru viziv koncept” koji je prikazan na prošlogodišnjem Ženevskom salonu i “subaru viziv evolution koncept” koji je predstavljen prošle godine na Salonu u Tokiju.

“VIZIV” je kovanica sintagme “vizija inovacija” (vision for inovation) i odražava smer razvoja novih ideja i samog Subaru brenda. Neprekidno ističući ovo ime Subaru želi da ga duboko utisne u svest svojih potencijalnih kupaca i istakne “uživanje i spokoj u vožnji” kao svoje najveće vrednosti.Subaru Voziv2 Concept ML01406030

Najznačajnije osobine:

–           Ovaj koncept buduće generacije postiže kombinaciju naizgled nespojivih elemenata kao što su briga za čovekovu okolinu i izvanredne vozne karakteristike ili odličan dizajn sa funkcionalnošću.

–           U poređenju sa “vizivom” koji je imao dvoje vrata, “viziv2” ima četvoro što upravo spaja funkcionalnost kabine sa sportskim izgledom. Uz to, četiri odrasle osobe mogu konforno da sede čak i na dužim putovanjima.

–           Naglašavajući dinamiku i čvrstinu, dizajn je očuvao osnovne linije Subaru modela.

–           Njegov hibridni sistem podrazumeva turbo motor manjih dimenzija koji je popularan na mnogim tržištima. Nove tehnologije koje oslobađaju vozača uvedene su kako bi se postigla osnovna vrednost brenda “uživanje i spokoj u vožnji.Subaru Viziv2 Concept ML01406020

Dizajn spolja:

–           Masivna karoserija obiluje uglačanim površinama, čvrstinom i gustinom što naglašava osećaj čuvene subaruove bezbednosti.

–           Sa strane utisak snage i dinamike pojačavaju bokobrani i blatobrani koji kao da kipe iz unutrašnjosti ka spolja.

–           Opštem utisku snage doprinosi i prednji šestougaoni gril sa farovima koji kao da podsećaju da je pod haubom Bokser motor, a kombinacija lampi pozadi proširuje izgled zadnjeg dela vozila i zajedno sa masivnim branikom odaje utisak stabilnosti.

Dizajn iznutra:

–           Osnovu unutrašnjeg dizajna čini ispresecani okvir koji mu daje dinamikuSubaru Viziv2 Concept ML01406040

Tehnologije:

–           Hibridni sistem “plug in” sastoji se od horizontalno postavljenog 1,6-litarskog turbo motora sa direktnim ubrizgavanjem uparenog sa “lineartronik” (CVT) transmisijom koja napred ima jedan, a pozadi dva mala motora. Tu je i važna komponenta hibridnog sistema, baterija velike snage instalirana tako da očuva osnovne karakteristike Subaru modela – simetričan pogon na sve točkove (SAWD) i odlična upravljivost koju obezbeđuje nisko  težište i odličan raspored težine.

–           Nezavisni simetrični pogon na sve točkove (SAWD) koji za precizno kontrolisani učinak sva četiri točka koristi specijalni motor smešten pozadi predstavlja jedinstveni pristup Subarua pogonu 4×4 koji na pravi način usklađuje okolinu i stanje podloge puta.

–           Ono što predstavlja nešto sasvim novo na planu bezbednosti biće Subaruov inovativni sistem auto-pilota.