Nissan otkriva speifikacije za izdržljiviji, pametniji i efikasniji Navara pick-up

Nissan je pre nekoliko dana  objavio više informacija o poboljšanjima Nissan Navara pick-upa koji je sada u prodaji širom Evrope. Niz nadograđenih tehnologija obezbeđuju da je Navara na vrhu klase u pick-up sektoru i sa vodećom u industriji panevropskom garancijom od 5 godina / 160,000km kao standard.

Preduzetnici i porodice biće sigurniji zahvaljujući efikasnim poboljšanjima Navare, a vožnja će biti glatkija sa Navarinim potpuno novim šestostepenim ručnim menjačem. Unapređeno vešanje poboljšava vožnju, rukovanje i udobnost vozila, a prednje i zadnje disk kočnice sada se primenjuju kao standard za optimalno usporavanje. Prerađeno vešanje omogućava da Navara sada ima veću nosivost, a zahvaljujući tehnologiji Intelligent Trailer Sway Assist, vuča nikada nije bila toliko pouzdana.

Efikasniji motor ima ekonomičnu potrošnju od 6.9 litara na 100 km i emisije koje sada počinju od 182 g CO2 po km. Kao vrhunski svestrani radni alat, twin-turbo motor Navare dolazi sa izborom od dva izlaza snage nudeći respektivnih 163 KS / 120 kW i 190 KS / 140 kW. Ulazni nivo motora donosi za 22 Nm povećan obrtni momenta koji iznosi 425 Nm, zahvaljujući promeni sa jednog na dva turbopunjača.

Navara takođe donosi dodatnu aplikaciju NissanConnect Services sa telematskom kontrolnom jedinicom i ugrađenim 4G uređajem koji omogućava razmenu podataka bez posebne telefonske veze. Ugrađene TomTom mape kombinovane sa over-the-air ažuriranjem obezbeđuju precizno mapiranje u stvarnom vremenu, uz informacije o saobraćaju uživo, 3D mape, informacije o vremenu i Google Satellite i Street View. Aplikacija takođe uključuje daljinsko upravljanje i kontrolu svetala kao i daljinski lokator vozila za vrhunsko putovanje bez stresa. Novi sistem je kompatibilan sa Apple CarPlay i Android Auto, pružajući besprekornu povezanost koju očekuju današnji potrošači.

Nissan je prvi proizvođač koji je doneo vešanje sa 5 spona na tržište pick-upova nosivosti od 1 tone na Navara Double Cab lansiranoj 2015. godini, a sada je ono primenjeno na King Cab i predstavlja prvu primena u svetu za ovu vrstu pick-upova.