Alfa Romeo Tonale koncept – najbolji automobilski dizajn za 2019. godinu

Ovaj koncept automobil otelotvoruje prepoznatljivi dizajnerski jezik lepote brenda Alfa Romeo: to je kompaktni terenac za gradsku upotrebu, sa sportskim karakterom. U njegovom dizajnu, prepoznatljive karakteristike italijanskog stila su projektovane u budućnost, postižući savršeni spoj dragocenog nasleđa i predskazivanja novih trendova. U skladu sa manifestom brenda Alfa Romeo, svaki detalj je dizajniran sa vozačem na umu, a zadovoljstvo u vožnji je postignuto kroz ergonomiju, upotrebu premijum materijala i pre svega, neprikosnovenom dinamičnom upravljanju. Nadalje, koncept Tonale predstavlja viziju elektrifikacije onako kako je vidi Alfa Romeo. Vrhunska tehnologija i poslovično dobra dinamika vožnje spajaju se i hvataju nove prilike i pružaju opipljive odgovore na nove izazove.

U potpunosti napravljen u Italiji, i sa nultom emisijom štetnih gasova, ovaj koncept automobil nudi savršenu kombinaciju osećaja, izgleda i tehničkih kvaliteta. Krov u boji tamno-sivog antracita odaje utisak kao da se nalazite u kokpitu dok sedite u ovom automobilu, koristeći dobru izradu, otpornost na habanje u ekstremnim uslovima i ventilaciju koja je obavezna na automobilima visokih performansi, dok je patos postavljen sivim Alcantara materijalom, predstavljajući inovativnu završnu obradu. „Teledial“ točkić, na primer, je element koji nagoveštava tradicionalni Alfa Romeo DNK.

Dizajn felni od 21 inča na konceptu Tonale podseća na koncept telefona sa brojčanikom kroz laganu arhitektonsku strukturu za jasnu, nedvosmislenu interpretaciju kružne teme. Stil ovog koncept automobila datira još iz 1960. godine, i legendarnog modela 33 Stradale. Prepoznatljivi dizajn felni na konceptu Tonale je dodatno naglašen apsolutnom usklađenošću sa ekskluzivnom konfiguracijom Pirelli guma.

Na prednjem delu nalaze se čuveni Alfa Romeo trougao a prepoznatljiva maska hladnjaka služi kao smela centralna tačka koja nagoveštava brzinu i fluidnost koja preovladava u konceptu Tonale. Svetlosni „3 plus 3“ klasteri zaokružuju dizajn prednjeg dela i upotpunjuju ovaj legendarni stilski element, podsećajući na ponosni pogled koji je krasio modele SZ i Brera.

Zadnji deo koncepta Tonale je ukrašen i ublažen zadnjim staklom sa spojlerom sa gornje strane koji se nastavlja na providni panoramski krov. Kao kod svakog Alfa Romeo modela, dizajn karakteriše prepoznatiljiv potpis. Zadnje svetlosne grupe više liče na grafički znak nego na optički svetlosni element, što je neka vrsta potpisa koji je stvorio sam umetnik.