Super sportska vozila u kompaktnoj klasi – Novi Mercedes – AMG – A 45 4MATIC+ i CLA 45 4MATIC+

Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ und CLA 45 S 4MATIC+ (2019)

Izvanredne performanse, vrhunska dinamika vožnje, izražajan dizajn – nova Mercedes-AMG kompaktna sportska vozila A 45 4MATIC+/ A 45 S 4MATIC+ i CLA 45 4MATIC+/ CLA 45 S 4MATIC+ ponovo su potvrdila  vodeće pozicije u svojim segmentima. Oni nepogrešivo nastavljaju uspešnu priču svojih prethodnika, postavljajući nove standarde.

Dostupne u dve varijante izlaza i obrtnog momenta, potpuno novo razvijeni dvolitarski motor je najsnažniji četvoro cilindarski motor na svetu, proizveden za serijsku proizvodnju. Čak i osnovni model sa 285 kW (387 kS) jači je od svog prethodnika. S-varijanta sa 310 kW (421 Nm) koristi se na mnogo višim klasama vozila.

Novi menjač AMG SPEEDSHIFT DCT-8G sa dvostrukim kvačilom i osam brzina garantuje savršene sekvence u svim situacijama u vožnji, kao i brzu promenu stepena prenosa koja se meri u milisekundama.

Aktivni, potpuno varijabilni pogon na sva četiri točka AMG Perfomance 4MATIC+ distribuira snagu na točkove zadnje osovine selektivno pomoću sistema AMG TORQUE CONTROL – za vrhunsku vuču i spektakularni drift mode. Ovo je moguće zahvaljujući novom diferencijalu zadnje osovine koji sadrži dve višelamelaste spojnice – po jedna za svaki točak.

Sa novim sportskim kompaktnim modelima Mercedes-AMG još jednom demonstrira svoju visoku kompetentnost u razvoju.