U Šangaju je takođe premijerno predstavljen Infinitijev koncept električnog sportskog sedana nazvan Qs Inspiration. Luksuzni brend u vlasništvu Nissana je najavio da će prva nova generacija električnih automobila biti proizvedena u Kini za domaće tržište.

Qs Inspiration smatra se revolucionarnom limuzinom kroz koju je Infiniti spojio hrabar dizajn sa naprednim tehnologijama. To je električna sportska limuzina budućnosti.

Koncept Qs Inspiration baziran je na novoj i fleksibilnoj platformi posebno razvijenoj za automobile na električni pogon.

Oslanjajući se na DNK Infinitija, Qs Inspiration potvrđuje novi dizajnerski pravac za buduća vozila na električni pogon, inspirisan umetnošću i modernom arhitekturom Japana. U unutrašnjosti je  minimalistička kabina koja se sastoji se od dve različite zone –kokpita dizajniranog tako da privuče vozača i opuštene zone za putnike.

Infiniti svoje automobile trenutno proizvodi u fabrikama u Japanu, Severnoj Americi i Kini, a od 2021. svi modeli će biti na električni pogon.