Renault je predstavio svoju viziju električnog krosovera…Na sajmu automobila u Šangaju održana je svetska promocija produkcijskog modela koji je poneo naziv City K-ZE. Koncept ovog automobila predstavljen je prošle godine u Parizu, ali sada je gotova verzija na sajmu automobila u Šangaju oduševila sve posetioce.

Renault City K-ZE je gradski krosover koji ima vrlo agresivan i futuristički eksterijer i koji je dizajniran sa svrhom da vozaču omogući udobnu i efikasnu vožnju, ali i da omogući lako i efektivno kretanje kroz gradske gužve.

2019 – Renault CITY K-ZE

Kao i sva vozila budućnosti i ovaj auto je na električni pogon, što znači da ga pokreće elektro agregat, koji omogućava vozaču da pređe put od 250 kilometara sa jednom punom baterijom. Renault kompanija se potrudila da punjenje ovog vozila bude prilično brzo, pa ćete za 50 minuta bateriju napuniti na 80% , što će vam omogućiti da pređete više od 200 kilometara.

Ovo je električni automobil napravljen na CMF-A platformi, sa međuosovinskim rastojanjem od 2423 mm, klirensom od 150 mm i prtljažnikom čija zapremina iznosi 300 litara. Enterijer ovog vozila je takođe prvoklasan i uklapa se sa agresivnom spoljašnošću. Iako je ovo najmanje električno vozilo ovog brenda, u njemu ćete naći dovoljno mesta za vas i za vaše saputnike, a vožnja će biti maksimalno prijatna i udobna.

Renault planira da proizvede 550.000 ovih vozila koje će najverovatnije biti u prodaji 2022. godine.