2019 - Renault Design Center Shanghai

Dizajnerski tim Renault grupe sledi svoju strategiju međunarodnog razvoja otvaranjem dizajnerskog centra u Šangaju, koji je već šesti takav centar u svetu. Tim dizajnera će u Renaultovom studiju u Šangaju razvijati svoju kreativnost u gradu, koji je na samom vrhu modernih tehnologija za razvoj rešenja za povezivanje, inovacije i električnu mobilnost. Novo mesto za stvaranje i istraživanje najnovijih trendova doprineće i strategiji širenja Grupe Renault u Kini

2019 – Renault Design Center Shanghai

Odeljenje za dizajn grupe Renault, koje ima svoje centre u Francuskoj, Rumuniji, Južnoj Koreji, Brazilu i Indiji, nastavlja sa implementacijom svoje međunarodne razvojne strategije otvaranjem novog dizajnerskog centra u Šangaju. Novi Renault Design Center Shanghai će omogućiti osmišljavanje i dizajniranje budućih Renault modela koji će direktno odgovoriti očekivanjima kineskih kupaca. Renaultov dizajnerski centar u Šangaju će se baviti svim aspektima automobilskog dizajna, uključujući dizajn eksterijera i enterijera, boja i materijala, kao i dizajn UX1 i UI2.

2019 – Renault Design Centre Shanghai

Dizajneri u Design Center Shanghai moći će, kao i njihove kolege u drugim dizajnerskim centrima Grupe, da učestvuju u internim takmičenjima koja se pripremaju za sve projekte Renault grupe. Sve  studije za buduće projekte će imati benefit od multikulturalnog kreativnog pristupa zahvaljujući prisutnosti 32 nacionalnosti u Odeljenju za dizajn grupe Renault. Novi dizajn centar u Šangaju je podrška strategiji širenja Renault Grupe u Kini. Na svetskom tržištu proizvodjača automobila broj jedan od 2009. godine i četvrto po veličini tržište Groupe Renault u 2018. godini, Kina je jedan od ključnih stubova strateškog plana Drive the Future.