Cupra Ateca označava početak nove ere za novostvorenu, nezavisnu marku i unosi novi elan na tržište.

Marka Cupra, koja je stvorena iz nagrađivanog odeljenja za autosport marke SEAT, ultimativan je izraz jedinstvenosti, sofisticiranosti i performansi, stvoren iz strasti i dizajniran za osvajanje ljubitelja automobila širom sveta. Ona proizvodi automobile koji ne počivaju na nostalgiji, već su ukorenjeni u sadašnjosti.

Cupra će da napravi širu ponudu proizvoda koji su usmereni na modele marke SEAT. Oni će da se koriste snažnim tehnološkim rešenjima koncerna Volkswagen i da iskoriste čitav niz mogućnosti koje im ona pružaju, takođe biće otvoreni za saradnju s osobama i kompanijama s kojima dele iste interese i razumevanje načina na koji se iskustva stvaraju: marketinškim proizvodima, dodatnom opremom, događanjima i autosportom. Danas na svetu ne postoji nijedna marka poput ove.

Dok Cupra svoje poslovanje čini raznovrsnijim i razvija nove modele koji nude savršen odnos performansi, voznih karakteristika i upotrebljivosti, marka će takođe da iskoristi postojeću infrastrukturu, od koje već profitira marka SEAT, s predviđenim prostorom u 277 posebno odabranih autokuća širom Evrope.

Početak ove pustolovine započeo je proteklog februara predstavljanjem marke i njenog prvog modela – Cupra Ateca, SUV-a s vrhunskim performansama koji je označio početak nove ere i koji je savršen izbor za uvođenje marke Cupra na tržište.