Novi ŠKODA SUV se zove KAMIQ. Crossover je treći SUV na evropskom tržištu i predstavlja iskorak češkog proizvođača kada je u pitanju SUV kampanja. Reč KAMIQ dolazi iz jezika Inuita, naroda koji naseljava severnu Kanadu i Grenland. Opisuje nešto što se savršeno uklapa, kao druga koža, i odgovara svakoj situaciji. Dovoljan razlog da se crossover modelu namenjenom evropskom tržištu da isto ime koje je već predstavljeno u Kini.

ŠKODA KAMIQ je urbani crossover model koji se savršeno uklapa u ulogu pratioca u svakodnevnim aktivnostima, kako u gradu, tako i van njega. Naziv ŠKODA KAMIQ je već predstavljen kao naziv modela za Kinesko tržište i savršeno odgovara novom crossover modelu. Istovremeno, uklapa se u nomenklaturu koja povezuje sve modele iz SUV porodice – nazivi svih ŠKODA SUV modela počinju slovom K i završavaju se slovom Q.

Sa novim modelom ŠKODA KAMIQ, češki proizvođač automobila preduzima sledeći korak u SUV kampanji i širi ponudu sa kompaktnim i automobilom namenjenim za svakodnevne aktivnosti. ŠKODA KAMIQ kombinuje agilnost i upravljanje karakteristično za kompaktni automobil sa tradicionalnim prednostima SUV modela – viša pozicija sedenja, bolja preglednost, lakši ulazak i izlazak iz automobila, i viši klirens.

Zasnovan na modularnoj transverzalnoj matrici, ŠKODA model nudi nove sisteme asistencije i diči se mnoštvom „Simply Clever“ rešenja koja krase modele brenda, baš kao i prostranost. Svetska prenijera novog modela ŠKODA KAMIQ će se odigrati na sajmu automobila u Ženevi, koji se održava, neposredno pre Međunarosnog sajma u Beogradu, od 5. do 17. marta 2019.