????????????????????????????????????

Način na koji Jaguar Land Rover grupacija odgovorila na izazove globalnog automobilskog tržišta obezbedio je rast prodaje i veliko interesovanje za Jaguar i Land Rover.  Velike investicije u razvoj novih modela, moderan dizajn, vrhunski kvalitet i vizija za budućnost, samo u ovoj godini obezbedile su nagradu svetskog automobila godine za model Jaguar F Pace, nagradu za najbolji dizajn u svetu za Range Rover Velar, a električni Jaguar I-Pace osvojio je nagradu za automobil godine u Nemačkoj, što je ogroman uspeh.

Interesovanje za automobile renomiranog britanskog proizvođača Jaguar Land Rover grupacije raste i u Srbiji. Ekskluzivni distributer Jaguar i Land Rover vozila za Srbiju i Crnu Goru, beogradska kompanija, British Motors osnovana je pre nešto više od 2 godine.  Na tržištu sa razvijenom konkurencijom u premium segmentu, pozicionirala se i postigla izvanredne rezultate, tako da danas, samo dve i po godine od osnivanja zapošljava 65 ljudi u svojim prodajno-servisnim objektima u Srbiji i Crnoj Gori.  Iako nova na tržištu, beleži sve veću prodaju i interesovanje za brendove koje zastupa.

U protekloj godini premašila je prodajne planove i postavila čvrste temelje za dalji razvoj poslovanja u narednoj godini.  Ostvarena je prodaja od gotovo 400 vozila u ovoj kalendarskoj godini.  U ukupnoj prodaji Jaguar modeli čine oko 20%, dok Land Rover modeli čine čak 80 %  prodaje.  Najprodavaniji model sveukupno je Range Rover Sport, koji je u ukupnoj prodajnoj brojki svaki četvrti prodati automobil. U narednoj godini biće lansirana dva nova modela, i to nova generacija Range Rovera Evoque, kao i potpuno novi Jaguar I-Pace, prvi potpuno električni model iz JLR grupacije.  Premijera ovih modela očekuje se na 54. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, u martu naredne godine.

Pored toga što obezbeđuje svim vlasnicima Jaguar i Land Rover vozila i budućim kupcima široku ponudu pogodnosti prilikom plaćanja, sa ciljem unapredjenja finansijske ponude i omogućavanja boljih uslova za nabavku poslovnom sektoru, British Motors grupaciji se početkom decembra priključila i kompanija AKS Fleet Solution.  AKS Fleet Solution se bavi unapređenjem konkurentnih rešenja i usluga sa ciljem da se klijentima što više olakša proces nabavke, održavanja i menadžmenta voznog parka.  Konkretno, to je usluga „full fleet“ menadžmenta i obuhvata dugoročni zakup novih putničkih i lakih komercijalnih vozila uz pružanje kompletne usluge upravljanja voznim parkom/flotom vozila u skladu sa zahtevom i potrebama klijenata.  Trenutno, kompanija upravlja flotom od preko 1000 vozila a njen asortiman obuhvata menadžment flote vozila, kao i ugovore o održavanju i servisu vozila.