The new Nissan X-Trail: world’s best-selling SUV gets even better with higher-quality enhancements

Od ponedeljka, 3. decembra, ovlašćeni prodavac i serviser Nissanovih vozila, beogradski Nissan-LF Auto centar, nudi ograničenu količinu popularnog „urbanog terenca“ X-TRAIL s najboljim paketima opreme, 2.0 dCi dizel motorom, pogonom na sve točkove i ručnim ili automatskim menjačima po cenama koje su, zavisno od verzije, niže od 3.000 do 6.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti). Među vozilima s ovim značajnim popustom su varijante u nekoliko boja (metalik – crna, tamno braon, plava; narandžasta i perla bela), s različitim vrstama kožnih obloga u unutrašnjosti, ali i brojem sedišta – pet ili sedam.

Premda ima pozamašne dimenzije, sopstvenu masu i do 1.709 kg i inteligentan pogon na obe osovine (s kojim ne mora da bira podlogu i teren), X-TRAIL s dizelašem od 1.995 cm3 i 177 „konja“ je uzorno ekonomičan. Uz to, moćan motor mu omogućava da (u kombinaciji s ručnim šestostepenim menjačem) postigne maksimalnu brzinu od 204 km/h a od 0 do 100 km ubrza za samo 9,4 sekunde. Na dugačkom spisku opreme verzija sa sniženim cena su, recimo, ABS, EBD, ESP, NISSAN Chassis Control, dvozonski automatski klima- uređaj, NISSAN Connect Gen2Kai s ekranom od 7 inča ekran, Around View Monitor (četiri kamere), NISSAN Connect EVO Touchscreen navigacija, kožom presvučeni kolo upravljača i ručica menjača, alu naplaci od 19 inča, LED dnevna svetla, Start/Stop sistem, brojni bezbednosni sistemi – za automatsko prepoznavanje saobraćajnih znakova, za izbegavanje frontalnog sudara, za upozoravanje na vozila u mrtvom uglu, za prepoznavanje objekata u pokretu prilikom vožnje u nazad, za održavanje pažnje vozača, inteligentni sistem za parkiranje, električno otvaranje vrata na prtljažnom prostoru itd.

A o tome koliko je X-TRAIL popularan svedoči podatak da je u prošloj godini, po podacima ugledne analitičke kuće JATO Dynamics, sa 814.425 isporučenih jedinica, bio četvrti najprodavaniji model u svetu i suvereni lider u klasi kompaktnih SUV vozila. Kako vozi po asfaltu, gde može da prođe i šta sve može kada se stavi i na najteže eksploatacione izazove, potencijalni kupci ovog vozila mogu da se delimično uvere test vožnjom koju im omogućava renomirani prodavac na Novosadskom autoputu.

Verzije koje će u Nissan-LF Auto centru od 3. decembra biti na popustu spremne su za isporuku odmah po regulisanju finansijskih formalnosti. Kao i do sada, u ovoj auto kući nude razne vidove finansiranja, a, u saradnji sa Wiener stadtische osiguranjem, i povoljnije polise kasko osiguranja. Uz sve to, za buduće vlasnike koji se za kupovinu odluče tokom ove prodajne kampanje obezbeđen je i dodatni popust od 10% za originalnu dodatnu opreme, koja inače nema akcijske cene.