Toyota poziva Priuse i Aurise u servis – Šta kažu u Toyota Srbija?

Tragom vesti da je automobilski gigant Toyota na globalnom nivou pozvala u servise više od 2.4 miliona hibridnih vozila Prius i Auris radi otklanjanja potencijalnog kvara, u kompaniji Toyota Srbija, za vlasnike ovih modela u našoj zemlji izdala je sledeće saopštenje:

“Obraćamo vam se povodom informacije koja je danas emitovana preko svetskih agencija, sa dodatnim činjenicama o tačnom broju vozila obuhvaćenom na našem tržištu.

Toyotini hibridi se ubrajaju među najpouzdanija vozila svih vremena.

Važan alat za održavanje njihovog besprekornog rada je preventiva u vidu preventivnih servisnih akcija koje Toyota koristi često i bez kompromisa.

Ovaj put vam se obraćamo zbog informacije o velikom globalnom opozivu u okviru kojeg ćemo besplatno i preventivno reprogramirati računare na vozilima modela Prius i Auris hibrid godišta od 2008 do 2014.

Razlog ove servisne akcije je mala mugućnost da se u slučaju kvara tranzistora invertera hibridni sistem isključi umesto da se prebaci u pomoćni način rada.

Dokaz preventivne prirode akcije je činjenica, da se u Europi spomenuta greška do sada nije pojavila ni na jednom vozilu.

U Srbiji će preventivna servisna akcija obuhvatiti 79 vozila.

Za dodatne informacije, na raspolaganju smo!

Toyota Srbija”