Kimi Raikonen će od 2019. godine voziti za tim Alfa Romeo Sauber F1

Tim Alfa Romeo Sauber F1 sa oduševljenjem najavljuje da će im se u 2019. godini pridružiti Kimi Raikonen (Kimi Räikkönen). Šampion Formule 1 iz 2007. godine, koji dolazi iz grada Espo (Espoo) u Finskoj, potpisao je ugovor na dve godine.

Kimi Raikonen je do sada u svojoj karijeri zabeležio 20 pobeda na trkama Formule 1 kao i 100 pojavljivanja na pobedničkom podijumu, što ga svrstava među najcenjenije vozače u istoriji ovog sporta. Tim Alfa Romeo Sauber F1 se raduje dolasku finskog vozača, sa kojim ekipa deli zajednički cilj, a to je ostvarivanje ambicioznih rezultata.

Frederik Vasur  (Frédéric Vasseur), generalni direktor kompanije Sauber Motorsport i direktor tima Alfa Romeo Sauber F1:

„Potpisivanje ugovora sa Kimijem Raikonenom predstavlja važan deo našeg projekta, i približava nas našem cilju – ostvarivanju značajnog napretka našeg tima u skorijoj budućnosti. Kimijev neosporni talenat i ogromno iskustvo u Formuli 1 će doprineti ne samo razvoju našeg bolida, već će takođe  ubrzati i rast i razvoj čitavog našeg tima. Zajedno ćemo započeti sezonu 2019. godine na jakim temeljima, odlučni da se borimo za značajne rezultate”.