Kia Rio i Stinger pobednici u istraživanju J.D. Power APEAL 2018 u svojim kategorijama

2018 Rio

Kia Motors je u SAD dobila još dva priznanja za sportsku limuzinu Stinger i model Rio, koje dodeljuje ugledna kompanija J.D. Power. Radi se o priznanju APEAL za perfomanse, delovanje i izgled automobila (engl. Automotive Performance, Execution and Layout ). Dvostruka pobeda je doprinela Kijinom poboljšanju za 8 poena u odnosu na prošlu godinu, a pritom je i osigurala plasman među 10 nabolje plasiranih neluksuznih brendova.

2018 Rio

Kia Motors je inače nedavno postala najbolje plasirana od svih masovnih brendova u istraživanju J.D. Power o početnom zadovoljstvu kupaca (IQS, engl. Initial Quality Study), i to već četvrtu godinu zaredomi, a i tu je Rio zauzeo prvo mesto u klasi malih automobila.

“Bez obzira na to da li se radi o praktičnom vozilu za ljude, koji žele doći od tačke A do tačke B ili sportskoj limuzini sa 365 konjskih snaga, namenjenoj ljubiteljima brze i udobne vožnje, svaku Kiju dizajniramo sa fokusom na svakog pojedinačnog kupca,” kaže Orth Hedrick, potpredsednik produktnog planiranja u Kijinoj američkoj podružnici. “Nagrade J.D. Power APEAL za modele Rio i Stinger potvrđuju našu predanost superiornoj kombinaciji privlačnog izgleda i vrhunskih osobina, koje racionalni kupci danas očekuju od svojih automobila.”

2018 Kia Stinger GT2 RWD

Model Rio je kao jedini u svojoj klasi malih automobila dobio najviše ocene u performansama, dizajnu, udobnosti, pomagalima i stilu, a i najvišu ukupnu ocenu i tako zasenio konkurenciju. Stinger, koji je najsnažniji model u istoriji najstarijeg korejskog proizvođača automobila, pobedio je mnogo skuplju evropsku konkurenciju u klasi luksuznih vozila.

Istraživanje J.D: APEAL meri zadovoljstvo vlasnika vozila u prvih 90 dana vlasništva. Rezultati su podeljeni u 10 kategorija i mere se na osnovu sledećih kriterijuma: eksterijer, enterijer, prtljažnik, audio, sedišta, grejanje i hlađenje, vozna dinamika, motor, vidljivost i potrošnja goriva.